ŠTAPIĆI OD KROMPIRA OD TRI OSNOVNA SASTOJKA: Pogledajte šta vam je sve potrebno i oduševite porodicu! (FOTO)

Autor: N.J.

Lifestyle

22.12.2023

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odličan predlog za svaki obrok.

ŠTAPIĆI OD KROMPIRA OD TRI OSNOVNA SASTOJKA: Pogledajte šta vam je sve potrebno i oduševite porodicu! (FOTO)

Foto: YouTube/ Enfes Yemek Tarifleri

Testo od krompira je jelo koje se lako priprema, a savršeno slaže uz mnogobrojne priloge i mesa. Možete ga jesti kako za doručak, tako i za večeru, a potrebno vam je svega 800 grama da nahranite čitavu porodicu. U nastavku pogledajte recept za testo koje će vas oduševiti.

Sastojci:

  • 800 grama krompira (šest većih)
  • 100 grama brašna
  • 150 grama kačkavalja
  • kašika soli
  • vezica peršuna
  • jedno jaje
  • prezle

Foto: YouTube/ Enfes Yemek Tarifleri

Recept za prženo testo od krompira

Priprema:

Krompir oljuštiti i sitno iseckati. Krompir stavite u šerpu, nalijete vodom i kuvajte dok potpuno ne omekša. Kada se skuvao procedite od viška vode. Krompir izgnječite viljuškom. U smesu dodajte 100 grama brašna, to je otprilike jedna čaša. Sjedinite sve kašikom, a onda dodajte 150 grama rendanog kačkavalja. Takođe, sipajte sitno seckan, svež peršun i kašiku soli. Smesu izmesite rukama. 

U činiju stavite malo ulja. Pre oblikovanja nauljite ruke. Rukama oblikujte deblje štapiće. Stavite štapić na neku tacnu dok ne napravimo poh. Štapiće oblikujte dok ne potrošite smesu koju ste pripremili.

Jedno jaje umutite viljuškom ili ručnom mutilicom. Testo valjajte u jaje, a onda u prezle. Zagrejte ulje, a onda ubacujte testo.

Pržite dok ne porumeni sa obe strane podjednako.

Stavite na ubrus i ocedite od viška masnoće.

Služite uz sos po želji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading