RECEPT ZA NAJBOLJI DOMAĆI HLEB: Hrskava kora i mekana unutrašnjost, ovo je SAN svakog SRBINA!

Autor: N.J.

Lifestyle

04.01.2024

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li ima nešto bolje od domaćeg hleba?

RECEPT ZA NAJBOLJI DOMAĆI HLEB:  Hrskava kora i mekana unutrašnjost, ovo je SAN svakog SRBINA!

Foto: YouTube/Moj Kutak

Domaći hleb uz raznovrsne namaze ili suhomesnate proizvode je nešto što retko šta može da zameni. Domaći proizvodi nikada ne mogu da se mere sa kupovnim, pogotovo kada se prave sa ljubavlju i pažnjom. Recept za ovaj domaći hleb će vas oduševiti jer po ovako objašnjenoj pripremi svako može da spremi pecivo kod kuće. Sve što vam je potrebno je trud da se hleb lepo umesi, a onda i strpljenje dok čekate da isti naraste. U nastavku pogledajte recept za domaći hleb.

Sastojci:

  • 600 grama brašna
  • 6 grama suvog kvasca
  • kašičica soli
  • 500 mililitara mlake vode

Foto: YouTube/Moj Kutak

Recept za domaći hleb

Priprema:

U činiji prosejte direktno 600 grama brašna. Dodajte šest grama suvog kvasca direktno u posudu. Sve promešajte ručnom mutilicom i dodajte kašiku soli. Potom u brašno dodajte 500 grama mlake vode i zamešajte testo rukama. Mesite testo nekoliko minuta, a onda ga ostavite pokrivenog da nadolazi oko sat vremena.

Testo prebacite na pobrašnjenu radnu povrišinu nakon što je stajalo sat vremena. Razvlačite ga rukama i mesite. Testo premesite tako nekoliko puta, a onda ga prebacite u pleh u kom će se peći.

Stavite ga na papir za pečenje i pospite brašnom. Ostavite ga tako 15 minuta.

Nožem samo zasecite testo na vrhu. Pecite hleb poklopljen. Pecite ga dok kora ne bude hrskava. Hleb možete jesti dok je još vruć uz domaće proizvode, ili sačekajte da se potpuno ohladi.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading