PRASEĆE PEČENJE, ALI IZ RERNE: Otkrijte tajnu HRSKAVE kore, nećete verovati koliko je sočno i ukusno

Autor: N.J.

Lifestyle

02.01.2024

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uživajte u sočnom mesu.

PRASEĆE PEČENJE, ALI IZ RERNE: Otkrijte tajnu HRSKAVE kore, nećete verovati koliko je sočno i ukusno

Foto: Shutterstock

Praseće pečenje je nezaobilazno jelo tokom praznika. Svaka druga porodica baš za Božić, priprema ovo jelo. Servirajte ukusno meso i uživajte u sočnosti. Ako ste ljubitelj hrskave kore i sočnog mesa, onda je ovaj recept za pečeno prase upravo ono što vam treba. Evo šta vam je potrebno i kako da pripremite ovo fantastično jelo kod kuće.

Sastojci:

  • praseće pečenje
  • so
  • biber
  • beli luk
  • limun
  • ruzmarin
  • voda

Foto: shutterstock

Kako spremiti meso iz rerne

Priprema:


Prvo, dobro operite praseće pečenje i osušite ga. Zatim napravite mešavinu soli, bibera, sitno iseckanog belog luka, limunovog soka i ruzmarina, i utrljajte ga ravnomerno po mesu. Ostavite meso da odstoji neko vreme kako bi upilo arome začina.

Potom, sipajte hladnu vodu u pleh tako da prekrije dno, i stavite pripremljeno meso u pleh. Zagrejte rernu na 250 stepeni i stavite pleh unutra. Nakon nekoliko minuta, smanjite temperaturu na 150 -160 stepeni i pecite meso oko pet sati. Povremeno dodajte vodu kako bi meso ostalo sočno i mekano.

Ukoliko želite da postignete dodatnu hrskavost kožice, pred sam kraj pečenja možete nakratko pojačati temperaturu.

Ovaj recept će vam omogućiti da pripremite praseće pečenje sa savršeno hrskavom koricom i neodoljivo sočnim mesom. Uživajte u pripremi i obedovanju sa svojim najdražima! Da bi bilo ukusno, ključni su začini, a ako imate svoju provereno dobru kombinaciju koju volite, probajte tako da spremite meso.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading