KOLAČ BEZ MANE - TRILEĆE: Najsočnija poslastica ikada, pravi se za čas i ukus je fantazija!

Autor: N.J.

Lifestyle

25.07.2023

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sočan kolač koji je mnogima omiljen.

KOLAČ BEZ MANE - TRILEĆE: Najsočnija poslastica ikada, pravi se za čas i ukus je fantazija!

Foto: YouTube/Kikis Kitchen

Odličan i osvežavajući kolač od mleka i slatke pavlake, rashladiće vas tokom toplih dana.

Nauljite pleh i stavite papir za pečenje. Osam žumanaca odvojite od belanaca. U belanca dodajte prstohvat soli i umutite u čvrst sneg. Postepeno dodajte 130 grama šećera i 20 grama vanilinog šećera. Žumanca postepeno dodajte, jedno po jedno i mutite. Brašno 270 grama pomešajte sa jednim praškom za pecivo. Prosejete brašno direktno u posudu. 

Smesu sjedinite kašikom i pecite na 180 stepeni oko 35 minuta. Proverite da li je pečeno tako što ćete gurnuti čačkalicu, ako je čista, pečeno je. Prevrnite kolač, skinite papir i pustite da se ohladi.

Foto: YouTube/Kikis Kitchen

Trileće parče

Karamel preliv:

200 grama šećera postepeno dodajte u šerpu koja treba da se greje na ringli. Kada je istopljen i karamelizovan, sklonite ga sa vatre. Dodajte 200 mililitara neutralne pavlake za kuvanje. Sjedinite ručnom mutilicom, a onda dodajte 50 grama maslaca ili margarina. Dodajte oko 2 grama soli. Sipajte 1200 mililitara, a u mleko sipajte oko 100 grama šećera, potom i 170 grama mleka u prahu. Mutite dok se sve ne rastopi. Sipajte i 330 mililitara slatke pavlake. 

Stavite četiri kutlače smese od mleka na dno, potom koru da se natopi. Kolač isecite odmah na 12 delova kako bi se bolje natopilo. Ostatak smese prelijte preko kore.

Slatku pavlaku (150 mililitara) sipajte u posudu i blago umutite. Premažite preko kore. Ostavite u frižideru da se stegne. Oko 20 mililitara slatke pavlake sipajte u činiju i umutite malo ručnom mutilicom. Prelijte kolač šećerom, zagladite, a slatku pavlaku stavite u kesu za dekorisanje, napravite linije od slatke pavlake i čačkalicom povucite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading