ONI ĆE KRENUTI MNOGO BOLJIM PUTEM: Ovim horoskopskim znacima kiša meteora će ispuniti želje za vikend!

Autor: N.J.

Lifestyle

12.08.2023

05:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Između 17. i 24. avgusta dešava se posebna vrsta kiše na Zemlji.

ONI ĆE KRENUTI MNOGO BOLJIM PUTEM: Ovim horoskopskim znacima kiša meteora će ispuniti želje za vikend!

Foto: pixabay.com

Između 17. i 24. avgusta svake godine događa se posebna vrsta kiše na Zemlji: Perzeidi, to je najaktivnija kiša meteora, a ostavlja utisak da pada kiša zvezda. Vrhunac kiše meteora obično je 12. avgusta, a očekuje se i do 60 zvezda padalica na sat. U 2023. godini će vrhunac Perzeida koincidirati s uskim polumesecom opadajućeg Meseca i zato će se kiša desiti u relativno tamnoj noći, što su sjajni uslovi da gledamo spektakl na našem nebu.

Šta su Perzeidi?

To je kiša meteora koja nastaje od raspada kometa 109P. Na svojoj eliptičnoj orbiti oko Sunca kometa gubi čestice, tj. postupno se raspada, a oblak prašine ili krhotina ostavlja vidljivi trag. U avgustu Zemlja prelazi orbitu kometa Swift-Tuttle na svom putu oko Sunca.  Dešava se da krhotine velikom brzinom udare u našu atmosferu a to nam izgleda kao zvezda padalica. Obično ljudi veruju kada vide zvezdu padalicu da bi trebalo zamisliti želju.

Foto: pexels.com

Devojka gleda u Mesec

Tri horoskopska znaka mogu da se raduju jer bi njima mogla da se ostvari želja

Blizanci

Oni su u poslednje vreme opterećeni svakodnevnicom i sudbinom, dobra vest je da će ih Perzeid osloboditi tereta. Možete se distancirati od svega što je sa jedne strane izuzetno napeto, a sa druge strane to daje hrabrost za budućnost.

Vaga

Shvatićete da ste sledili ideje koje nisu vaše, te će vam ovo pomoći da izađete iz slepe ulice. Važno vam je da ugodite drugima i potreban vam je sklad. Osećate se da radite nešto što stvarno volite zbog čega ste procvetali.

Strelac

Stvoreni su odlični uslovi da ostvarite ono što želite. Imate priliku da eksperimentišete, jer osećate da ono što doživljavate da je na neki način dobitak. Učite iz negativnih iskustava kako ne biste ispali iz koloseka, piše "Stil".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading