Tragedija u rudniku Lece kod Medveđe: RUDARA SAMLELA POKRETNA TRAKA

Autor: A. V.

Hronika

06.05.2018

17:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rudar Vladica Nikolić (32) poginuo je u noći između subote i nedelje dva sata posle ponoći u rudniku Lece kod Medveđe. Kako saznajemo, Nikolić je nastradao kad ga je povukla pokretna traka i iskasapila ga.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Nastradali mladić radio je u pogonu za flotaciju, kad ga je iznenada povukla traka koja prenosi prerađenu rudu. On je u trenutku nesreće bio sam, a pronašao ga je kolega. Rudar je odmah pozvao Hitnu pomoć, ali su lekari, nažalost, mogli samo da konstatuju smrt - kaže izvor Srpskog telegrafa iz istrage.

Vladica Nikolić se pre šest meseci zaposlio u rudniku, a iza sebe je ostavio suprugu i dvoje decu.

Nikolić je inače četvrti rudar koji je u poslednje tri godine nastradao u rudniku Lece. Prošle godine poginula su dva rudara, nadzornik u rudniku Zoran Petkovski i Toni Nanev, državljani Makedonije. Rudar Martin Vasilevski (32) poginuo je 17. marta 2016, kad se na njega obrušila stena u oknu. Policija je u decembru 2017. zbog stradanja rudara saslušala pet osoba iz rukovodstva rudnika, ali ishod ovog slučaja nije poznat. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading