UHAPŠEN MALOLETNIK U SUBOTICI: U stanu osumnjičenog pronađeni narkotici i pištolj sa prigušivačem

Autor:

Hronika

14.04.2024

10:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pronađeno oko kilogram bruto težine marihuane.

UHAPŠEN MALOLETNIK U SUBOTICI: U stanu osumnjičenog pronađeni narkotici i pištolj sa prigušivačem

Foto: MUP Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici su uhapsili 17-godišnjeg Subotičanina zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

Prilikom pretresa stana osumnjičenog, pronađeno je oko kilogram bruto težine marihuane, nekoliko semenki ove opojne droge, manja količina amfetamina, kao i četiri digitalne vagice. Takođe, pronađen je pištolj sa prigušivačem i nekoliko komada municije, što će rezultirati podnošenjem krivične prijave za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.


Nakon hapšenja, maloletnik je sproveden na saslušanje kod sudije za maloletnike Višeg suda u Subotici, gde mu je određen pritvor.

U Srbiji, zakonodavstvo koje se odnosi na posedovanje droge reguliše se Zakonom o kontroli narkotika. Ovaj zakon definiše različite vrste droga, kao i kazne za njihovo posedovanje, distribuciju, prodaju i proizvodnju.

Foto: MUP

Ilustracija

Prema ovom zakonu, posedovanje droge se smatra krivičnim delom, a kazne variraju u zavisnosti od vrste droge, količine koja je pronađena kod osobe, kao i drugih okolnosti slučaja. Kazne mogu uključivati novčane kazne, zatvorske kazne, ili kombinaciju ova dva vida kazne.

Pored toga, u Srbiji postoji i pravni okvir za tretman zavisnika od droga, koji uključuje mere prevencije, lečenja i resocijalizacije. Postoje različite institucije i organizacije koje pružaju podršku osobama koje se bore sa zavisnošću od droga, kao i njihovim porodicama.

Važno je napomenuti da je zakonodavstvo o drogama podložno promenama i da se primena zakona može razlikovati u zavisnosti od specifičnih slučajeva i okolnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading