ZBOG VRŠNJAČKOG NASILJA MOJE DETE NE SPAVA, NE JEDE I IMA MODRICE: Horor u Novom Pazaru!

Autor:

Hronika

07.04.2024

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica je dobila snimak koji jasno pokazuje brutalno prebijanje njihovog deteta.

ZBOG VRŠNJAČKOG NASILJA MOJE DETE NE SPAVA, NE JEDE I IMA MODRICE: Horor u Novom Pazaru!

Foto: Shutterstock

Porodica jednog učenika osmog razreda OŠ "Rifat Burdžović" u Novom Pazaru je u šoku nakon što je njihovo dete brutalno pretučeno od strane petoro vršnjaka, od kojih je jedan bio stariji srednjoškolac.

Član porodice ističe da je dete pretrpelo fizičke povrede širom tela, a najveći problem je što je u napadu učestvovalo dete prosvetnog radnika koji radi u istoj školi. Porodica tvrdi da je škola pokušala da zataška incident, što je dodatno pogoršalo situaciju.

- Moje je dete je osmi razred, preživelo je pravu traumu kada ga je u četvrtak pretuklo petoro učenika, 4 vršnjaka i jedan koji je stariji godinu ili dve, dakle srednjoškolac. Znate li šta su mu uradili. Od njega su napravili katastrofu, ima modrice svuda po telu, licu, kičmi. Najgore je što je u svemu učestvovalo dete prosvetnog radnika koji radi u školi u kojoj moje dete ide - kaže za "Blic" član porodice koji nas je kontaktirao i izneo problem vršnjačkog nasilja sa kojim se suočilo njegovo dete.

Porodica se suočava sa traumom, škola negira zataškavanje

Otac pretučenog učenika izjavljuje da je njegovo dete pretrpelo ozbiljne povrede i da je ceo slučaj uzdrmao celu porodicu. On ističe da je škola pokušala da minimizira incident, sugerirajući da je reč o običnoj "čarki" među decom. Međutim, porodica je dobila snimak koji jasno pokazuje brutalno prebijanje njihovog deteta. Otac ističe da je planirao da dovede porodicu iz inostranstva, gde već 15 godina radi, ali je ovaj nemili događaj to sprečio.

To su neka problematična deca, kako mi je objašnjeno. Ja sam trenutno u Nemačkoj zbog posla. Tako već 15 godina radim jer sam otac četvoro dece. Supruga me je o svemu obavestila, dolazim u ponedeljak hitno. Zvali su je i rekli da je to sve bila neka čarka, i da je najbolje da se dogovore, a onda je ona dobila snimak kako su prebili naše dete, iz škole su pokušali da sakriju šta se tačno desilo - tvrdi otac ovog deteta.

- Supruga po ceo dan plače, dete mi je uplašeno, trudi se da to sakrije. Ja pojma nemam ko su ta deca, niti su supruzi rekli njihova imena, niti imena njihovih roditelja. Čak su rekli iz škole da je najbolje da to ne ide van škole jer su deca maloletna, ali ta deca moraju da odgovaraju za to što su uradili. Ceo svet neka vidi kako su mi podmuklo unakazili dete - kaže on, i dodao da se u sve uključila i socijalna služba.

Reakcija škole i uključenost socijalne službe

Direktor OŠ "Rifat Burdžović" Nusret Zuković negira tvrdnje porodice o zataškavanju slučaja. On ističe da su učenici druge škole takođe bili umešani u incident, te da će detalji biti uskoro poznati. Takođe, ističe da dete prosvetnog radnika nije učestvovalo u napadu, suprotno tvrdnjama porodice. Porodica ističe da se u ceo slučaj uključila i socijalna služba.

Vršnjačko nasilje se desilo van škole pre par dana. U ponedeljak će u školu doći roditelji dece koji rade u inostranstvu. Učenici ove škole jesu učestvovali u vršnjačkom nasilju, ali su tu bili i učenici druge škole "Vuk Karadžić" - rekao je za "Blic" Nusret Zuković direktor OŠ "Rifat Burdžović".

Istraga je u toku

Novopazarska policija potvrdila je da je slučaj prijavljen i da je istraga u toku. Otac pretučenog učenika tvrdi da su u početku policajci smatrali da slučaj nije ozbiljan, sve dok nisu videli snimak napada. Porodica ističe da su deca koja su učestvovala u napadu pretila njihovom detetu, što dodatno komplikuje situaciju.

- Uveliko radimo na ovom slučaju - naveli su oni kratko.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading