CELA EVROPA TRAŽI MALENU DANKU! Danas je 10. dan kako od devojčice nema ni TRAGA NI GLASA: Evo šta znamo do sada! (FOTO)

Autor:

Hronika

04.04.2024

06:46 >> 06:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O nestanku devojčice koja ima tek nepune dve godine izvestili su mediji u utorak 26. marta rekavši da je “Danka Ilić (2) nestala oko 13 časova”.

CELA EVROPA TRAŽI MALENU DANKU! Danas je 10. dan kako od devojčice nema ni TRAGA NI GLASA: Evo šta znamo do sada! (FOTO)

Foto: ST/Vladimir Lukić, Društvene mreže

Danas se navršava tačno deset dugih dana od kako se dvogodišnjoj devojčici Danki Ilić iz Bora gubi svaki trag.

Danima već traje potraga na terenima u okolini Banjskog polja gde je devojčica nestala, međutim, kao da istraga stoji u mestu, s obzirom na to da o njenoj sudbini se još ništa ne zna.

Naime, i pored niza pitanja koja su i danas bez zvaničnog odgovora, svakim danom na svako sledeće dodaje se novi zarez i nastavak novog niza, a to kako se Danki tog kobnog 26. marta gubi svaki trag i gde je ona sada - ne znamo ništa. 

O nestanku devojčice koja ima tek nepune dve godine izvestili su mediji u utorak 26. marta rekavši da je “Danka Ilić (2) nestala oko 13 časova”.

Ubrzo je usledila objava na sajtu “Pronađi me” MUP-a Srbije, a zatim i poruka koja je građanima Srbije stizala na mobilne telefone.

Republika

Foto: Shutterstock, društvene mreže

 

 

Hronologija događaja

Oko 13 časova Ivana Ilić sa decom napustila stan u Boru i uputila se ka Banjskom polju


Komšije su videle članove porodice Ilić ispred pojate oko 13.20


Majka je snimila poslednju Dankinu fotografiju verovatno pet minuta od dolaska


Danka je nestala oko 13.30


Ivanin suprug u Banjsko Polje stigao je neki minut pre 14 časova


Policija je pristigla na lice mesta koji minut kasnije, oko 13.59

 

Majka fotografisala Danku neposredno pre nestanka

Ivana je, kako je objasnila, dovela decu u Banjsko polje kako bi mališani uživali u seoskoj sredini.

- Živimo u Boru, ovde u Banjsko polje dovela sam ih da se malo prošetaju, a ja sam inače ovde odrasla - ispričala je Ivana posle nestanka ćerke.

Foto: ST/Tamara Pavišić, facebook

 

 

Komšije surekle da su neposredno pre strašnog događaja videle majku sa starijim dečakom, međutim, na prvu loptu nisu prepoznali o kome se radi.

- Ja sam izašao napolje da radim po dvorištu, dok ne padne kiša da završim bar neki deo posla, tada sam video Ivanu, samo nisam znao iz daleka da je to ona, deca su verovatno bila napolju, a ja sam nastavio svojim poslom i onda ušao u kuću. Malo posle toga sam čuo Miloša kako trči prema mojoj kući i pita uznemireno da li sam video neko dete u blizini. Svi su se tada podigli na noge i krenuli u potragu, satima smo bili napolju, kiša je počela tek kasnije - ispričao meštanin sela Banjsko Polje.

Uzbuna

Nakon što je Danka nestala, majka je prvo alarmirala supruga, a tek nakon toga policiju, verujući da je negde u blizini, međutim, potraga se znatno odužila, pogotovo što je tog dana traganje za devojčicom trajalo satima, i to do kasno u noć i lošim vremenskim uslovima.

Za Dankiog oca komšije su odmah rekle koliko je bio potpuno izbezumljen, gledajući svaku rupu i jamu u blizini, a na lice mesta bili su prisutni i Miloševi roditelji, kao i Ivanin otac i deda, zajedno sa njenim rođenim bratom i snajkom, koji su pretraživali redom okolinu Banjskog Polja.

Republika

Foto: Facebook

 

Banjsko Polje je inače prigradsko naselje, smešteno između Bora i Borskog jezera. Kako su nam starosedeoci ovog naselja rekli, poslednjih godina dosta se izgradilo. Put iznad naselja vodi ka šumi što je dodatno sve zabrinulo, pa već danima nema nijedne informacije iako je policija pretražila svaki pedalj Banjskog polja.

Ponašanje majke dok se tragalo za detetom

Mediji od samog početka izveštavaju o svakom novom danu dok potraga traje, a posebno je zapalo za oko, kako su pojedini prenosili, da je “sumnjivo” ponašanje Dankine majke jer deluje pomalo hladno dok svi tragaju za dvogodišnjom devojčicom.

Komšije su zapazile isto, međutim Ivanin deda jerekao da njegova unuka samo možda izgleda hladno, ali ono što proživljava danima ne bi poželeo nikome.

Video snimak iz tunela pored kuće gde je poslednji put viđena Danka Ilić

- Svi čekamo vesti o Danki, ali Ivani je teško i više nego nama ostalima, ali ona je majka i samo ona zna kako joj je - rekao je tada deda Joksa.

Sporni zeleni punto

Foto: ST/Vladimir Lukić, Društvene mreže

 

 

Sigurnosne kamere komšijske kuće u blizini gde je nestala Danka zabeležile su sporni zeleni punto, međutim, kasnije se ispostavilo da je čovek za volanom bio u pripitom stanju, te je iz tog razloga vozio brže od dozvoljenog, što je probudilo sumnju među ljudima.

Ipak, čoveka je policija ispitala i ustanovila ubrzo da nema nikakve veze sa nestankom male devojčice iako je viđen neposredno pre njenog nestanka kako juri ka izlazu iz sela.

Pretraga

Pretražena kuća i okolina imanja

Policija je pretražila obližnju Brestovačku šumu koja se nalazi na samo 3 kilometra od imanja gde je Danka viđena poslednji put


Pregledan je i tunel dug 4,5 kilometra, kao i podzemni kanali i šahtovi


Bagerima raščišćen krš oko pojate


Pretražena takođe i deponija koja se nalazi na sredini puta od Banjskog Polja do Brestovca


Pregledane kamere komšinice iz Banjskog polja koje su snimile devojčicu


Inspektori viđeni u stanu porodice Ilić, pretpostavlja se da je pretražen i njihov stan u Boru

 

Pored svih navedenih pretraga, i nadzornu kameru iz dvorišta kuće komšinice Jasmine S. policija je takođe skinula i pregledala u okviru potrage za nestalom Dankom, a kako je komšinica rekla, kamere je ugradila zbog bezbednosti majke.

- Na snimku se videlo da je majka sa decom prošla ulicom. Oko deset minuta kasnije došao je i otac. Desetak minuta kasnije stigla je i policijska patrola. Nadam se da će uskoro pronaći devojčicu - ispričala je tada komšinica.

Republika

Foto: Društvene mreže, Shutterstock, amberalert.rs

 

 

A takođe i sa te strane pojate, policija danima obezbeđuje prolaz. Međutim, komšije su danima slutile na dva najstrašnija scenarija kada je u pitanju slučaj nestanka devojčice Danke.

Ipak, starosedelac ovog mesta objasnio je da je ovaj kanal dobro obezbeđen, te da dete samo i nije moglo upasti u njega.

- Ne znamo više šta da mislimo, sve nas je ovo uznemirilo, pogotovo što verujemo da iza ovoga stoji više osoba, a drugo, kanal vodi do jezera, voda u ovom kanalu ima prirodan pad i to nas upravo plaši - ispričao je meštanin sela.

Dok potraga teče danima u svim navedenim smerovima, istraga se vodi sa druge strane, kada su ispitani roditelji i to više puta dolaskom u policijsku stanicu. Pored njih, ispitani su i drugi članovi ove porodice, dok nam je Ivanin deka potvrdio da je on prošao i poligraf, ipak, Ivana nije bila u mogućnosti da bude podvrgnuta poligrafskom testiranju, iz razloga što je navela da je u drugom stanju, piše Kurir. 

Inače, devojčica sa nepune dve godine nestala je kobnog 26. marta kada je sa majkom i bratom došla u Banjsko Polje. Devojčica je visoka oko 85 cm, smeđe kose i braon očiju, na sebi je u trenutku nestanka imala maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste pantalone i crne patike. Inače, Danku je lako prepoznati po visećoj bradavici na levom uhu i mladežu nepravilnog oblika i blago tamne boje na levoj podlaktici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading