AUSTRIJSKI KOSMO "PROGOVORIO" SRPSKI! Na naslovnoj strani, među brojnim tekstovima na nemačkom, objavio vest na našem jeziku! VEOMA VAŽNA INFORMACIJA O DANKI ILIĆ I RUMUNKAMA!

Autor:

Hronika

03.04.2024

23:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadležne službe su takođe objavile i nove fotografije devojčice za koju se sumnja da je Danka, piše Kosmo na srpskom.

AUSTRIJSKI KOSMO "PROGOVORIO" SRPSKI! Na naslovnoj strani, među brojnim tekstovima na nemačkom, objavio vest na našem jeziku! VEOMA VAŽNA INFORMACIJA O DANKI ILIĆ I RUMUNKAMA!

Foto: printskrin

Austrijski portal Kosmo, koji je prvi objavio intervju sa Rumunkom snimljenom sa detetom u Beču koje neodoljivo podseća na nestalu Danku Ilić, u kojem je ona demantovala da je otmičarka i da je devojčica sa videa njena ćerka, večeras je na naslovnoj strani, na srpskom jeziku, objavio izveštaj iz austrijske policije.

Među tekstovima na nemačkom, ističe se jedan na srpskom pod naslovom "SLUČAJ DANKE ILIĆ: Bečka policija potvrđuje sumnju u otmicu deteta (NOVE SLIKE)"!

Tekst prenosimo u celosti.

- Na osnovu video zapisa na kome je navodno, u Beču snimljena nestala dvogodišnja devojčica iz Srbije, Danka Ilić, Državna policijska uprava Beča iskazala je u svom zvaničnom saopštenju sumnju u otmicu deteta. Nadležne službe su takođe objavile i nove fotografije devojčice za koju se sumnja da je Danka.

- Kako se navodi u saopštenju, rođaci nestale devojčice su odgledali video nastao na tramvajskoj stanici „Šotenring“ (Schottenring) i pretpostavljaju da bi devojčica sa snimka mogla biti Danka.

- Policija trenutno traži žene koje su bile u društvu devojčice koja liči na nestalu Danku Ilić i pozivaju ljude da se obrate nadležnim službama ukoliko znaju lokaciju na kojoj se one nalaze.

- Kako je KOSMO već pisao, 30. marta 2024. godine, srpski državljanin koji živi u Beču putem mejla poslao je srpskim vlasitma video snimak na kome se u društvu dve žene nalazi devojčica koja izgledom podseća na nestalu Danku Ilić. On je ovom prilikom naveo da je oko 20:00 časova u prvom bečkom okrugu, blizu tramvajske stanice „Šotenring“, primetio malo dete u pratnji dve odrasle žene. Zbog sličnosti devojčice sa Dankom Ilić, koja je prijavljena kao nestala u Srbiji, čovek je snimio video snimak osoba i stavio ga na raspolaganje vlastima. Srpske vlasti su potom kontaktirale policiju u Austriji, pri čemu je istragu o sumnji na otmicu dece preuzela bečka državna kriminalistička policija, istražna oblast 01/Leib-Leben 02.

- Hitni apel građanima:

Državna policijska uprava Beča apeluje na javnost i moli za pomoć u identifikaciji dve nepoznate žene kao i u utvrđivanju boravišta deteta. Osobe koje mogu pružiti informacije o identitetu žena ili o boravištu trebalo bi da se hitno jave policiji.

Informacije, čak i anonimne, mogu se dostaviti Državnoj policijskoj upravi Beča na broj telefona 01-31310-33800 ili u bilo kojoj policijskoj stanici.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading