OVO JE RUTA RUMUNKI SA DEVOJČICOM za koju se sumnja da je Danka Ilić : Prelazile su granice bez kontrole i pasoša- istraga pokazala kao vrlo moguće

Autor:

Hronika

03.04.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istražni organi ispituju sve okolnosti slučaja i pretpostavljaju da su otmičarke iz Srbije otisle u Rumuniju, pa u Mađarsku, a iz Mađarske dalje u Austriju i Beč gde su ih kamere snimile sa devojčicom.

OVO JE RUTA RUMUNKI SA DEVOJČICOM za koju se sumnja da je Danka Ilić : Prelazile su granice bez kontrole i pasoša- istraga pokazala kao vrlo moguće

Foto: https://www.polizei.gv.at/, Google Maps

Danonoćnim operativnim radom i pregledanjem kamera sa graničnog prelaza Kladovo-Turnu- Severin srpska policija je došla do zaključka da su granični prelaz između Rumunije i Srbije prešle dve žene koje liče na osobe sa snimka koji je nastao u Beču i na kom je devojčica koja izgleda kao nestala Danka Ilić (2).

 - Policija je pregledom snimaka sa kamera utvrdila da su bar dva automobila prošla granični prelaz i da su u njima bile ženske osobe koje liče na ženske osobe sa snimka iz Beča - preneli su mediji. 

Žene su označene kao Rumunke i njihovo bekstvo iz Srbije, navodno je moralo biti detaljno isplanirano. Istražni organi ispituju sve okolnosti slučaja i pretpostavljaju da su iz Rumunije otišle u Mađarsku, a iz Mađarske dalje u Austriju i Beč gde su ih kamere snimile sa devojčicom. 

Njima je putovanje po Evropi olakšano budući da su stanovnice zemalje koja je članica Evropske unije, tako da bez pasoških kontrola i posebnih mera opreza lagano napuštaju države i prelaze u druge.  

Foto: https://www.polizei.gv.at/

Detence neodoljivo liči na nestalu Danku

Prema prvoj varijanti Danka je sa ženama koje su je odvele iz Banskog polja, iz Rumunije u Mađarsku prešla na graničnom prelazu Nadlak II - Csandpalota jer je to jedan od najprometnijih prelaza i glavnih koridora između ove dve zemlje. 

- Granična policija i carina zbog gužve često olako pušta putnike bez posebnih mera predostrožnosti i kontrole, tako da je najverovatnije da krijumčari nedozvoljenih materijalnih stvari i ljudi tuda prođu - rekao je Ivan B. vozač kamiona za Republiku. 

On navodi da je velika verovatnoća i da su Rumunke u Mađarsku iz svoje zemlje prešle i na prelazu Petea - Csengersima ili Nadlak- Nagylaku, ako se nisu ušemili sa nekim na drugim graničnim prelazima kojih ima desetak. Ne isključuje mogućnost ni da na ilegalan način prelaze iz zemlje u zemlju jer im sigurno nije strano pošto im verovatno nije prvi put da vrše krivična dela. 

Žene koje su najverovatnije u srodstvu, iz Mađarske su do Beča putovale kolima najmanje četiri sata i vrlo verovatno su prešle granični prelaz Heđešhalom1 - Nikelsdorf 1i li su to učinile na Heđešhalom 2 - Nikelsdorf 2. Prema nekim saznanjima dve žene sa devojčicom, a koje su opisali kao one sa snimka su viđene na prelazu Albertkazmerpušta-Halbturn, ali je sa njima bio i jedan muškarc. Trenutno je istraga usmerena i u tom pravcu, te se između ostalog pregledaju kamere da bi se došlo do eventualnih saradnika u zlodelu žena.  

- Preko Nikelsdorfa je najbrži put i uglavnom se kontrolišu samo kombi vozila, dok automobile faktički i ne konstatuju. Ne gledaju pasoše niti putnike- ispričao je sagovornik Republike.  

Gde su nestale žene sa devojčicom je predmet velike istragew čije detalje bečka i evropska policija čuvaju kao strogo poverljivu kako bi se što pre stiglo do nekih rezultata. 

Republika

Foto: https://www.polizei.gv.at/

 

 

Bečka sobarica prepoznala otmičarke

Sobarica iz Beča je navodno prepoznala otmičarka male Danke, ispričavši da su poznate po zlodelima. 
- Ubeđena sam da sam i ranije videla slike tih Rumunki u gradu, da su već poznate austrijskoj policiji. Mislim da su osobe nalik njima tražili zbog raznih stvari - rekla je sobarica.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
osvetnik

03.04.2024 23:01

Njima je putovanje po Evropi olakšano budući da su stanovnice zemalje koja je članica Evropske unije, tako da bez pasoških kontrola i posebnih mera opreza lagano napuštaju države i prelaze u druge. - Zbog toga i jesu ukinute granicne kontrole. Da sverceri i teroristi lakse putuju. Sve je to politika duboke drzave.