POTRAGA ZA MALOM DANKOM UŠLA U DEVETI DAN! Traže je i privatni detektivi na tlu Evrope!

Autor:

Hronika

03.04.2024

06:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa Republike i danas će izveštavati iz minuta u minut iz Beča i Bora.

POTRAGA ZA MALOM DANKOM UŠLA U DEVETI DAN! Traže je i privatni detektivi na tlu Evrope!

Foto: Republika

Danka Ilić (2) nestala je u utorak, 26. marta u Banjskom polju kod Bora, Srbija, oko 13.45 časova. Od tog trenutka, započela je intenzivna potraga za njom, a u ovaj slučaj uključio se i Interpol.

Nestanak male Danke Ilić izazvao je veliku zabrinutost i pokrenuo lanac događaja kako bi se pronašlo dete. U okviru istrage, pojavio se snimak devojčice u Beču koji je izazvao pažnju, budući da podseća na Danku. Bečka policija odmah je preduzela mere i uključila se u istragu.

Interpol je takođe reagovao i raspisao žutu poternicu, koja se koristi za nestala lica. Ova poternica ima za cilj mobilizaciju međunarodne zajednice i pomoć u pronalaženju nestalih osoba, pa je svaka informacija od velikog značaja.

Danku Ilić traži i privatan detektiv u Beču kojeg je angažovala srpska pevačica Dragana Mirković.

Ambasada Srbije takođe je reagovala na ovaj slučaj i pozvala sve građane koji se trenutno nalaze u Austriji da obrate pažnju i ako prepoznaju nestalu devojčicu, odmah obaveste policiju. Ovakvi apeli često imaju ključnu ulogu u pronalaženju nestalih osoba, budući da se one često mogu nalaziti daleko od mesta nestanka.

Ekipa Republike i danas se nalazi u Beču, a OVDE pročitajte šta je ambasador Srbije u Austriji rekao za naš portal o nestanku deteta.

Članovi porodice, majka i otac nestale devojčice, aktivno su uključeni u istragu. Više puta su dali izjave u policiji, pokušavajući da pruže što više informacija koje bi mogle pomoći u pronalaženju njihovog deteta.

Majka Danke Ilić (2) čak je s policijom na licu mesta radila rekonstrukciju dana kada je dete nestalo. Ovakve rekonstrukcije često su ključne za dobijanje novih saznanja i razumevanje tokova događaja koji su doveli do nestanka.

U okviru potrage, vatrogasci su pretresli deponiju i kanale na Starom banjskom putu, koristeći sve resurse kako bi pronašli tragove koji bi mogli ukazati na to gde se dete nalazi. Ovakvi napori pokazuju posvećenost svih službi u pronalaženju nestalih osoba.

U međuvremenu, uhapšen je i policajac iz Bora. Detalji ovog hapšenja nisu poznati, ali svako hapšenje u ovakvim slučajevima izaziva dodatnu pažnju i pitanja u vezi sa istragom.

Patrole policije na nekoliko punktova u Banjskom polju sve legitimišu, pokušavajući da provere sve moguće informacije i tragove koji bi mogli ukazati na to gde se Danka nalazi. Ovakvi napori su ključni za brzo reagovanje i pronalaženje nestalih osoba.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić više puta je boravio u Boru da bi obišao pripadnike MUP-a i pružio podršku u ovom teškom trenutku. Njegova prisutnost pokazuje ozbiljnost situacije i posvećenost države u rešavanju ovog slučaja.

Podsećamo, dvogodišnja Danka je nestala 26. marta oko 13.45 časova. U trenutku nestanka nosila je ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading