DVA PRAVCA ISTRAGE NESTANKA DANKE ILIĆ! Evo šta se sada sve proverava, OVE lokacije su ključne?

Autor:

Hronika

03.04.2024

07:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potraga za detetom traje 9 dana.

DVA PRAVCA ISTRAGE NESTANKA DANKE ILIĆ! Evo šta se sada sve proverava, OVE lokacije su ključne?

Foto: Republika, Facebook

Potraga za Dankom Ilić (2), čiji je trag izgubljen prošlog utorka u Banjskom polju u Boru, odvija se u dva pravca. Jedan pravac obuhvata intenzivnu pretragu terena u naselju gde je devojčica poslednji put viđena. Drugi pravac odnosi se na snimak devojčice u Beču, za koju se sumnja da bi mogla biti nestala Danka.

Iako je potraga za Dancom ušla u deveti dan, još uvek se ne zna šta se tačno dogodilo devojčici, niti gde se trenutno nalazi. Očajnički napori i dalje se ulažu kako bi se pronašlo dete i razrešila ova teška situacija.

Danka Ilić nestala je iz dvorišta porodičnog imanja u Banjskom polju, kada se njena majka okrenula da drugom detetu da vodu. Još uvek nije poznato gde se tačno devojčica nalazi, a za njom već danima tragaju sve službe MUP-a Srbije.

Od momenta nestanka, istraga je bila usmerena na imanje porodice Dragutinović, kao i na mesto Banjsko polje, gde je Danka poslednji put viđena. Teren je pretraživan više puta od strane timova za ruševine i vatrogasaca, ali tragovi devojčice nisu pronađeni.

Nadležni organi su koristili tešku mehanizaciju kako bi detaljno pretražili teren, ali ni to nije dalo rezultate. Čak je pretražen i tunel nedaleko od Banjskog polja, ali to nije doprinelo napretku u istrazi nestanka devojčice.

Poslednjih dana, pretraživane su i druge kuće u Banjskom polju, a potraga je proširena i van naselja, međutim, nema nikakvih konkretnih tragova o Danki. Policija je pojačala svoje prisustvo u Banjskom polju, često legitimišući sve koji ulaze u ovo naselje, u nastojanju da pronađe bilo kakav koristan trag koji bi mogao pomoći u rešavanju ovog slučaja nestanka.

Bor - Beč

Tokom vikenda, pojavio se novi trag u slučaju nestanka devojčice. Otkriven je snimak deteta iz Beča za koje se sumnja da bi moglo biti Danka. Na snimku se vidi nepoznata devojčica, ali zbog loše kvaliteta snimka njen lik nije jasno vidljiv. Sumnja se da je snimak nastao u Austriji i da prikazuje nestalu Danku Ilić, što je izazvalo veliku pažnju javnosti.

Srpski državljanin primetio je devojčicu koja fizički podseća na dvogodišnju Danku, u društvu dve žene za koje tvrdi da su Rumunke, na jednoj stanici u Beču. Odlučio je da ih snimi i prosledi snimak nadležnim organima koji tragaju za Dankom.

Srpska policija je zbog toga kontaktirala austrijsku, koja intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti vezanih za snimak, kako bi se utvrdilo ko je zaista na njemu. Bečka policija se u više navrata oglašavala o pomenutom snimku.

Kako su rekli, utvrđuje se ko je na njemu, odnosno radi se na identifikaciji žena koje su sa detetom.

U međuvremenu je raspisana i žuta Interpolova poternica.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading