DEČAK (2) IZ BORA NESTAO KAO MALA DANKA! za sekund ga nije bilo,potraga trajala satima, a evo kako je PRONAĐEN!

Autor:

Hronika

02.04.2024

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Herojska potraga za malenom Dankom Ilić: Tragovi nade i sećanja na prethodni slučaj

DEČAK (2) IZ BORA NESTAO KAO MALA DANKA! za sekund ga nije bilo,potraga trajala satima, a evo kako je PRONAĐEN!

Foto: FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr


U jeku potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić, srpska policija je dobila snimak od državljanina iz Beča koji uliva najviše nade da je dete živo i zdravo. Na snimku se vidi devojčica njenog uzrasta sa dve državljanke Rumunije, te se sada vrše provere da li se na njemu nalazi Danka. Tokom osmog dana potrage, borani su se prisetili slučaja dečaka od pre dve godine iz sela Donja Bela Reka kod Bora, koji se takođe izgubio, ali je zahvaljujući hrabrosti policajca pronađen posle nekoliko sati živ i zdrav u šumi.

Herojsko delo Uroša Petrovića

Borski policajac Uroš Petrović postao je preko noći heroj Istočne Srbije i cele zemlje nakon što je pronašao izgubljenog dečaka u šumi. Petrović je ispričao kako je ušao u gustu šumu i dozivao dečaka po imenu, svesno da se mališan plaši i da je izložen raznim opasnostima. Nakon četiri sata potrage, Petrović je ugledao uplakanog mališana među grmljem, sav kaljav i uplašen. Njegova reakcija i briga za dete su ga učinili herojem, a njegova rečenica "Nikada neću zaboraviti taj osećaj radosti kada sam ugledao dete među grmljem" ostala je urezana u sećanjima mnogih.

- Dobili smo informaciju da se dete od dve godine izgubilo u šumi. Kolega i ja smo ušli u gustu šumu. Samo sam razmišljao kako da što pre pronađemo dete. Šuma je bila teško prohodna, pa smo se sporo kretali. Dozivao sam dečaka po imenu, na svakom koraku. Znali smo da se malo dete plašili šta sve može da mu se dogodi. Kako je vreme prolazilo sve mi je bilo teže jer sam strahovao da mu se nešto nije dogodilo - rekao je pre dve godine za medije Petrović.

Nakon četiri sata potrage policajac je u grmlju ugledao uplakanog mališana.

- Bio je sav kaljav i uplašen. Plakao je sve dok mu nisam pružio ruke i uzeo u naručje. Pitao sam ga da li je žedan, gladan, da li ga nešto boli... Ćutao je i blago mi se osmehivao. Pešice sam ga odneo do kuće i predao roditeljima. Oni su bili van sebe od sreće, ali i nas dvojica. Nikada neću zaboraviti taj osećaj radosti kada sam ugledao dete među grmljem - ispričao je Uroš. 


Ovaj slučaj pruža nadu i inspiraciju u potrazi za malenom Dankom Ilić, dok se cela zajednica mobilizuje kako bi se pronašlo dete i vratilo ga njegovoj porodici. Sva pažnja je usmerena ka pronalasku tragova koji bi doveli do rešenja ovog slučaja, dok se sećanja na herojsko delo Uroša Petrovića i dalje prenose kao primer hrabrosti i brige za druge.

(24sedam)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading