RASPISUJE SE POTERNICA ZA HOMENOM! Oglasio se sud!

Autor:

Hronika

22.03.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povpodom slučaja krađe ordenja, oglasilo se Tužilaštvo.

RASPISUJE SE POTERNICA ZA HOMENOM! Oglasio se sud!

Foto: Medija centar

Naime, na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Treći osnovni sud u Beogradu je doneo rešenje kojim se prema okrivljenima S.H. i S.B. određuje pritvor i naređuje izdavanje poternice, imajući u vidu da su trenutno nedostupni državnim organima.

Pritvor će po rešenju suda trajati najduže 30 dana, a računaće se od dana i časa lišenja slobode, dok će poternicu realizovati policijski službenici Odeljenja za potrage MUP RS i nakon pronalaska okrivljenih sprovesti ih u Okružni zatvor u Beogradu.

Prema navodima krivične prijave, za sada 10 lica je u saizvršilaštvu iz kancelarije za ordenje, koja se nalazi u desnom krilu SIV-a izvršilo tešku krađu državne imovine i to 43.000 državnog ordenja izuzetno velike vrednosti.

Tokom detaljne pretrage, pretreseno je pet nekretnina, dok je u tri vile koje su pod vlasništvom S.H., pronađen samo deo ordenja!

Naime, kako se saznaje, od 2011. godine su njih 10, po nalogu S.H. iznosili ordenje iz SIV-a. Tu su bila najveća dražavna odlikovanja, koja su nosili naši predsednici, kao i druge brojne znamenite ličnosti. Sistem za krađu ordenja je bio taj što je po nalogu S,H. osnovana nepostojeća komisija Ministarstva pravde.

Imajući u vidu da su osumnjičeni S.H. i S.B. trenutno nedostupni državnim organima, da S.H. na teritoriji Republike Srbije nema prijavljeno prebivalište niti boravište, te da postoje okolnosti da će osumnjičeni boravkom na slobodi uticati na svedoke i saizvršioce, Treće tužilaštvo je Trećem sudu podnelo predlog da se za njim i Boškovićem raspišu poternice i odredi pritvor, što je sud i uradio..

 

Bonus video

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading