SAZNAJEMO: GLAVNI ULAZ ŠKOLE VLADISLAV RIBNIKAR ZATVOREN ZA JAVNOST! Ispred se nalaze četinari postavljeni kao simbol večnog života žrtava KOSTE KECMANOVIĆA!

Autor:

Hronika

23.03.2024

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sećanje ispred zatvorenog ulaza.

SAZNAJEMO: GLAVNI ULAZ ŠKOLE VLADISLAV RIBNIKAR ZATVOREN ZA JAVNOST! Ispred se nalaze četinari postavljeni kao simbol večnog života žrtava KOSTE KECMANOVIĆA!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Osnovna škola "Vladislav Ribnikar" bila je poprište strašnog zločina koji je šokirao celu zajednicu. Masakr koji se dogodio od strane Koste Kecmanovića, dečaka ubice, ostavio je neizbrisiv trag u istoriji ove škole i grada.

Nekadašnji glavni ulaz škole sada je zatvoren za sve, a ispred njega se nalaze sveće, igračke i poruke posvećene nastradalim đacima i njihovom čuvaru. Među svim porukama, posebno su privukle pažnju jabuka i poruka koja je ostavljena ispred ulaza. Na poruci su bile ispisane dirljive reči "Dragane, čuvaj ih, još su mali".

 

Foto: ST/Nemanja Pančić

Jabuka i poruka

Posebnu pažnju privlače deset četinara postavljenih kao simbol večnog života, koje su postavili prolaznici kako bi odali počast žrtvama. Ovi simboli, zajedno sa stihovima pesama koje su napisali prijatelji, rodbina i građani koji su bili svedoci tragedije, svedoče o dubokom osećanju tuge i sećanja na nevino izgubljen život.

Tužni prizori ispred škole svedoče o neizbrisivoj tugi koja je zahvatila celu zajednicu. Iako vreme prolazi, bol zbog gubitka nevinih života i dalje je prisutan u srcima mnogih. Sveća koja gori i cveće koje se redovno postavlja simbolizuju trajno sećanje na tragediju koja je zauvek promenila živote mnogih ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading