VIŠE OD 80 ODSTO TELA JOJ U OPEKOTINAMA: Starica (80) umalo živa izgorela u požaru kod Gadžinog Hana

Autor:

Hronika

08.02.2024

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon dijagnostičke obrade i konsultacija sa različitim specijalistima, ona je primljena na Klinici za anesteziju radi hirurškog zbrinjavanja opekotina.

VIŠE OD 80 ODSTO TELA JOJ U OPEKOTINAMA: Starica (80) umalo živa izgorela u požaru kod Gadžinog Hana

Foto: ST/Branimir Brana Jovanović

Žena starosti 80 godina, identifikovana kao Ž.G., pretrpela je teške opekotine na više od 80 odsto svog tela u požaru koji je zahvatio njenu kuću u selu Čagrovac kraj Gadžinog Hana. Prema informacijama iz Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu, pacijentkinja je hitno prevezena u Urgentni centar nakon što ju je ekipa Doma zdravlja dovezla sa opekotinama drugog stepena koje su zahvatile skoro celo njeno telo, osim potkolenica i stopala. Nakon dijagnostičke obrade i konsultacija sa različitim specijalistima, ona je primljena na Klinici za anesteziju radi hirurškog zbrinjavanja opekotina, prenosi Telegraf.rs.

Pored Ž.G., u požaru je povređena i šezdesetšestogodišnja meštanka sela Čagrovac. Međutim, njeni su povrede lakše prirode, te nije bilo potrebe za njeno hitno prebacivanje u Urgentni centar. Vatrogasci su brzo reagovali i lokalizovali vatru koja je zahvatila kuću, a policija je obavestila Osnovno javno tužilaštvo o ovom događaju. Za sada, uzrok izbijanja požara nije poznat.

Ovaj tragičan događaj u Čagrovcu ostavlja mnoga pitanja otvorenim, a lokalne vlasti i istražne službe će nastaviti sa istragom kako bi utvrdile tačan uzrok požara i preduzele odgovarajuće mere radi sprečavanja sličnih incidenata u budućnosti.

Ovaj slučaj je izazvao zabrinutost među lokalnim stanovništvom, ali i nadležnim organima. Nadležni organi su veoma brzo reagovali na poziv za pomoć, a vatrogasne ekipe su efikasno intervenisale kako bi sprečile dalje širenje vatre. Istraga o uzroku požara je u toku, a lokalno stanovništvo i javnost sa nestrpljenjem očekuju dalje informacije o ovom događaju.

U ovakvim teškim trenucima, zajednica se često okuplja kako bi pružila podršku porodicama pogođenim nesrećama. Nadamo se da će Ž.G. i druga povređena žena primiti neophodnu medicinsku pomoć i brzo se oporaviti. Ovo je još jedan podsetnik koliko je važno biti oprezan i spreman na hitne situacije, kao i koliko je solidarnost među ljudima ključna u ovakvim okolnostima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading