SAZNAJEMO! KOSTINA DADILJA ISPRIČALA SVE NA SASLUŠANJU: Dečak ubica je istraživao ORUŽJE pre zločina, a imao je i OVE PROBLEME!

Autor:

Hronika

28.01.2024

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Početak suđenja roditeljima Koste Kecmanovića (14), Viši sud u Beogradu zakazao je za ponedeljak 29. januara od 11 časova.

SAZNAJEMO! KOSTINA DADILJA ISPRIČALA SVE NA SASLUŠANJU: Dečak ubica je istraživao ORUŽJE pre zločina, a imao je i OVE PROBLEME!

Foto: Privatna arhiva

Kosta Kecmanović

Kosta Kecmanović koji je 3. maja prošle godine počinio stravičan masakr u školi i ubio devetoro dece i čuvara, je samo nekoliko meseci pre zločina počeo čita sajt o oružju, a potom i da ima psihološke probleme, ekskluzivno saznaje Republika!

Prema našim saznanjima, ove detalje na saslušanju je rekla spremačica i dadilja koja je radila za porodicu Kecmanović. Ona je navela da je dečak-ubica u novembru mesecu 2022. godine počeo da se interesuje za oružje! 

- Spremačica i dadilja je pred tužiocem u postupku koji se vodi protiv Miljane i Vladimira Kecmanovića istakla da je u novembru, šest meseci pre masakra primetila da je počeo da čita "Kalibar". Osim toga, kako je rekla, on joj je u više navrata prepričavao kako se koristi oružje, kao i gde su ga koristili u ratovima - saznajemo od izvora upućenog u slučaj.

Kako je takođe dodao sagovornik za naš portal, dadilja je objasnila i da je Kosta nedugo zatim počeo da ima psihosomatske tegobe, nakon čega je počeo da muca.

- Na saslušanju je istakla da se dečak posle toga žalio na psihosomatske tegobe, odnosno na bolove u stomaku. Ono što je posebno istakla jeste da je Kosta odjednom krenuo da muca iako nikad nije imao probleme s govorom.

Šta je "Kalibar"?

Na sajtu "Kalibar" mogu se pronaći raznorazni tekstovi na temu oružja, balistike i streljaštva. Mogu se pročitati raznorazni tekstovi o istorijskim događajima, koja oružja su najbolja za preživljavanje, ali i vrste municija pod kategorijama. 

Suđenje porodici Kecmanović

Početak suđenja roditeljima Koste Kecmanovića (14), Viši sud u Beogradu zakazao je za ponedeljak 29. januara od 11 časova.

Tog dana, nekoliko minuta pre samog početka ročišta, očekuje se dolazak roditelja zločinca Miljane i Vladimira Kecmanovića kojima će se suditi, dok će Kosta biti svedok u ovom postupku.

Prema rasporedu suđenja ono će se nastaviti i sutradan u utorak, a suđenje za masakr će početi čitanjem optužnice i izjašnjenjem okrivljenih.

Optužnica koju je Više javno tužilaštvo podiglo 10. oktobra 2023, tereti oca i majku maloletnog dečaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba Partizan u koji je prema navodima optužnice Vladimir Kecmanović odvodio svog sina da vežba pucanje na pokretnim metama.

Optužnica je postala pravosnažna 27. decembra 2023, kada ju je potvrdio Apelacioni sud u Beogradu.

Otac dečaka Vladimir Kecmanović je optužen za teško delo protiv opšte sigurnsti pošto je godinu dana pre masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar“ obučavao svog sina da rukuje vatrenim i vazdušnim oružjem.

Majka dečaka Miljana Kecmanović optužena je za nedozvoljenu proizvodnju, nošenje, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Tužilaštvo za oca traži maksimalnu kaznu od 12 godina zatvora, dok za majku traži 2,5 godine zatvora.

Da podsetimo, Kosta Kecmanović je 3. maja u 8.40 časova upao u OŠ "Vladislav Ribnikar" koju je i sam pohađao i sa vrata pucao na Dragana Vlahovića, čuvara škole, koji je  od  posledica ranjavanja preminuo. Zatim je usmrtio tri devojčice koje su se zatekle u holu škole, a svoj krvavi pohod je nastavio u kabinetu za istoriju gde je čas imalo njegovo odeljenje i smrtio šestoro učenika, dok je nastavnicu istorije i još petoro dece ranio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Zara

28.01.2024 20:42

Napisite onda sve sto je dadilja rekla! A za mucanje nije istina, da js od tada poceo, puno pre js poceo mucat.

Odgovori 22 1
Neda

30.01.2024 17:22

Verovatno je poceo da muca kada je majka pocela da ga zlostavlja Nema opravdanja za masovnog u Cela ta porodica je veliko ZLO