JUTRO KOJE JE SRBIJA ČEKALA! Zna se kada KECMANOVIĆI STIŽU U PALATU PRAVDE: Poznato vreme početka suđenja!

Autor:

Hronika

27.01.2024

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvo za oca traži maksimalnu kaznu od 12 godina zatvora, dok za majku traži 2,5 godine zatvora.

JUTRO KOJE JE SRBIJA ČEKALA! Zna se kada KECMANOVIĆI STIŽU U PALATU PRAVDE: Poznato vreme početka suđenja!

Foto: pixabay.com, Tanjug/O. TOSKIĆ,Privatna arhiva, Printscreen/YouTube, Instagram, twitter

Suđenje Kecmanovićima

Početak suđenja roditeljima Koste Kecmanovića (14) koji je 3. maja prošle godine izvršio stravičan masakr i ubio devetoro dece i čuvara škole, Viši sud u Beogradu zakazao je za ponedeljak 29. januara od 11 časova.

Tog dana, nekoliko minuta pre samog početka ročišta, očekuje se dolazak roditelja zločinca Miljane i Vladimira Kecmanovića kojima će se suditi, dok će Kosta biti svedok u ovom postupku.

Prema rasporedu suđenja ono će se nastaviti i sutradan u utorak, a suđenje za masakr će početi čitanjem optužnice i izjašnjenjem okrivljenih.

Optužnica koju je Više javno tužilaštvo podiglo 10. oktobra 2023, tereti oca i majku maloletnog dečaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba Partizan u koji je prema navodima optužnice Vladimir Kecmanović odvodio svog sina da vežba pucanje na pokretnim metama.

Optužnica je postala pravosnažna 27. decembra 2023, kada ju je potvrdio Apelacioni sud u Beogradu.

Otac dečaka Vladimir Kecmanović je optužen za teško delo protiv opšte sigurnsti pošto je godinu dana pre masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar“ obučavao svog sina da rukuje vatrenim i vazdušnim oružjem.

Republika

Foto: Facebook, republika

 

Majka dečaka Miljana Kecmanović optužena je za nedozvoljenu proizvodnju, nošenje, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Tužilaštvo za oca traži maksimalnu kaznu od 12 godina zatvora, dok za majku traži 2,5 godine zatvora.

Republika

Foto: Printscreen

 

Predsednik streljačkog kluba „Partizan praktikal šuting“ Ratko Ivanovic i Nemanja Marinkovic instruktor u tom klubu optuženi su zbog davanja lažnog iskaza, za njih tužilaštvo traži tri godine zatvora.

U slučaju „Ribnikar“ u toku su i dva parnična postupka u kojima oštećene porodice tuže porodicu Kecmanović (maloletnog dečaka i njegove roditelje), školu „Vladislav Ribnikar“, kao i državu. Porodice traže naknadu nematerijalne štete na ime pretrpljene duševne boli zbog smrti bliske osobe.

Ta dva parnična postupka su jedini u kojima je tužen maloletni K.K, s obzirom na to da nije obuhvaćen krivičnim postupkom u ovom slučaju, jer je po zakonu krivično neodgovoran pošto je imao 13 godina u trenutku kada je počinio masakr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (4)

Loading
Saki

27.01.2024 19:34

Trebalo bi obrnuto mamica je tu kolovođa

Odgovori 12 3
Šta uradi nesrećo...

27.01.2024 20:55

E nek' ste nam rekli! Misterija konačno rešena i sad znamo da je mama glavna. 'Sterilno' čista, obrazovana, radoholik koji tražio i od dece max odgovornost. Ulaganje u vrednosti, makar i na extremniji način, da bi 'MAMICA kolovođa' od sina stvorila monstruma? Da nije stravičnog epiloga leđa bi joj se iskrivila od tapšanja po istim i glorifikovanja. Koliko sam puta slušala hvalospeve o sličnim majkama sa dobrim rezultatima dece uz obrazloženje da logičan uspeh kad mama bila ozbiljan autoritet. Ovoj nesrećnici, ukoliko tačni medijski naslovi, isti se grubo obio o glavu. U toj glavi sada niko nikada ne bio. MOŽDA jednom progovori... NEMA utehe za prazne ruke koje umesto dece grle samo uspomene. Sluđenim od bola, obnevidelim od suza svaka osuda im oproštena. Ishitrene reakcije 'posmatrača' na uštrb majke koju ne poznaju, unapred joj sude jer umesto uspešnog deteta dobila ubicu, dodatna golgota s' kojom će ta žena morati da živi. Pucajte u tu dušu i srce, živu je sahranite. Pucao i njen sin. Koja je razlika...

Odgovori 13 9
Pepe

27.01.2024 21:34

@Šta uradi nesrećo... - Nije dobila vec je STVORILA ubicu. Razlika ogromna.

Odgovori 11 7
Tanja

28.01.2024 18:05

Majka najmlađeg masovnog ubice na svetu će izmisliti nešto da se ne pojavi,ona samo gleda da izvrda. Nju zločin njenog najmlađeg masovnog ubice na svetu ne zanima i što naše dece nema zauvek. Ona samo bi da izvrda i pobegne što pre u London ili na Havaje.