DOKTOR IZ SREMSKE MITROVICE U STRAHU! Prijavio se sam policiji, ŠOKANTNO!

Autor:

Hronika

18.01.2024

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekar iz Sremske Mitrovice kog optužuju da je maltretirao porodilju i da je kriv što je dete rođeno mrtvo, prijavio se sam policiji.

DOKTOR IZ SREMSKE MITROVICE U STRAHU! Prijavio se sam policiji, ŠOKANTNO!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

12. januara 2024. u porodilištu u Sremskoj Mitrovici dete je rođeno mrtvo, majka je zadobila povrede, a ni policija ni tužilaštvo nisu obavešteni o tome.

Brat porodilje na društvenim mrežama optužuje lekara da je kriv za tragediju - porađao ju je 10 sati, navodno joj je polomio rebra, zbog čega je i dete rođeno mrtvo.

Lekar sad dolazi samoinicijativno u policiju da prijavi to sa društvenih mreža, jer se oseća ugroženo.

Nakon uzimanja izjave, policija će ići u porodičište da izvrši provere i da li je vršena klinička obdukcija. Sledi dalji rad i istraga.

Podsetimo, Marica je primljena u Opštu bolnicu Sremska Mitrovica 11. januara, bez bolova, jer je nedelju dana premašila termin porođaja. Marica je za Republiku otkrila šta se dogodilo 12. januara. Doktori su odlučili da je upute u salu za porođaj i da joj uključe indukciju kako bi se izazvale kontrakcije i porođaj ubrzao, a na smeni je u tom trenutku dr Marko Maksimović, ginekolog-akušer ove bolnice.

- Sestrice su videle da ne mogu prirodno da se porodim. On je rekao da će mi uraditi carski rez u 17 sati, ali ja sam ga čekala još sat dok se nije pojavio. I tada mu sestre kažu da se ne dešava ništa, da ne mogu da se otvorim, ali je on insistirao da se sve nastavi "svojim tokom". Beba je bila mnogo visoko i nije mogla da se spusti u karlicu, a ja sam se otvarala presporo, otprilike pola centimetra na sat - vidno potresena priča majka bebe za Republiku.

- Stavio mi je ruku na usta, uvrtao ruke, pretio mi je da će mi izbiti zube - rekla je neutešna Marica i dodala:

- Vređao me je i po nacionalnoj osnovi, a rekao mi je i da će me udariti i da ću imati dve lobanje. 

Kako nam je dalje kroz suze pričala dvadesetsedmogodišnja majka, doktor je potom "skočio na stomak" i pokušao da izgura bebu, ali se ona zaglavila u porođajnom kanalu.

- Ja sam u tom trenutku izgubila svest i dobijala sam kiseonik, a beba je ostala zaglavljena. Meni je od tog pritiska slomljeno rebro, a beba se ukakila i udahnula je mekonijum. Mogla je da udahne, ali nije mogla da izdahne vazduh i srce joj je stalo u 23.05 - ispričala nam je.

Nakon jezivog horora koji je ova mlada majka doživela rekla nam je i da joj se bolnica zvanično nije obratila, a da papirologiju iz Novog Sada još uvek čeka.

- Ne, doktor se nije pojavio. Posle porođaja ja njega uopšte nisam videla - drhtavim glasom govori.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Hejter

19.01.2024 00:55

On se osecao ugrozeno?? A kako se ta jadna zena osecala dok je vrsio nasilje nad njom tokom porodjaja!? Ubio joj je dete dok je vrsio nasilje nad njom!! On je ubica! On ne zasluzuje da zivi!! A babice sto su bile tu i nista nisu uradile da ga sprece? Ja citam i ne verujem - da li je ovo moguce!?

Odgovori 19 0
zoran

19.01.2024 19:40

UBITI MONSTRUMA POD HITNO I ZAPALITI MU KUCU ...