SVIREPO UBISTVO PENZIONERA U NIŠU MISTERIJA VEČ 22 GODINE! Ko je krvnički zadao 47 uboda Milanu i Miroslavi?

Autor:

Hronika

14.01.2024

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Misteriozno ubistvo penzionera u Nišu

SVIREPO UBISTVO PENZIONERA U NIŠU MISTERIJA VEČ 22 GODINE! Ko je krvnički zadao 47 uboda Milanu i Miroslavi?

Foto: shutterstock


Devizni penzioneri Milan Jović (71) i njegova supruga Miroslava (69) pronađeni su mrtvi 13. aprila 2001. godine u njihovoj porodičnoj kući u Ulici Vase Čarapića u Nišu. Njihovo ubistvo jedno je od najsvirepijih u dosijeima niške policije, a i posle 22 godine ostaje nerešeno.

**Porodična tragedija koja potresa Nišlije**

Ubistvo Milana i Miroslave Jović ostalo je nerešeno decenijama, ostavljajući njihovu porodicu i ceo grad u agoniji. Istraga je pokazala da su supružnici brutalno izbodeni, a broj uboda (17 kod Milana i 30 kod Miroslave) jasno ukazuje na svirepost zločina.

**Bolna traganja za istinom**

Ćerka žrtava, Dragana Gajić, izražava svoju patnju i očaj zbog nedostatka pravde za svoje roditelje. Svaki dolazak u domovinu za nju znači pokušaj da pokrene istragu i pronađe krivce. Kako kaže, saznanje o identitetu ubica bi joj donelo neki oblik mira nakon više od dve decenije agonije.

**Mogući motiv zločina**

Dragana pretpostavlja da su njeni roditelji ubijeni tokom pljačke. S obzirom da su oboje radili u Nemačkoj i da je otac čekao novac koji mu je trebalo doneti neko za Uskrs, postoji sumnja da je ovaj detalj mogao privući pažnju napadača.

**Izgubljeni tragovi i nedostatak tehnologije**

Penzionisani policijski inspektor Nebojša Petković objašnjava da je istraga išla u pravcu imovinskog motiva ili neke vrste mržnje koja je eskalirala u ubistvo. Nažalost, nedostatak razvijene DNK tehnologije u to vreme i uništavanje bioloških tragova onemogućili su potvrdu najverovatnije verzije događaja i hapšenje osumnjičenih.

**Nestanak nade**

Iako je istraga išla u pravcu mogućeg rešenja, nedostatak tehnologije i uništenje ključnih tragova doveli su do obustavljanja istrage. Ova tragedija i dalje predstavlja otvorenu ranu za porodicu Jović, ali i celu zajednicu koja se nada pronalasku pravde za ovaj strašan zločin.

Kroz sve ove godine, slučaj ubistva Milana i Miroslave Jovića ostaje kao bolna tačka u istoriji niške policije, ostavljajući porodicu i građane Niša u iščekivanju pravde koja se čini nedostižnom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading