MRAČNA PROŠLOST OCA UBIJENE VANJE: Potiče iz bogate porodice, a otišao u kockare i narkomane?

Autor:

Hronika

13.12.2023

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkriveni novi detalji prošlosti oca ubijene Vanje, zbog kockarskih dugova ćerku dao u ruke otmičarima.

MRAČNA PROŠLOST OCA UBIJENE VANJE: Potiče iz bogate porodice, a otišao u kockare i narkomane?

Foto: Društvene mreže

Ljupče Palevski Palčo glavni je osumnjičeni za otmicu i ubistvo četrnaestogodišnje Vanje Đorčevske i Pančeta Žežovskog (74), a Severna Makedonija i dalje čeka njegovo izručenje od Turske, gde je Palčo po međunarodnoj poternici i uhapšen.

Međutim, ono što sve zanima jeste uloga njenog oca Aleksandra Đorčevskog koji se nalazi u pritvoru zbog sumnje da je bio upleten u njenu otmicu i da je otmičarima otkrio Vanjino kretanje. Zašto? Možda zbog burne prošlosti.

Republika

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije

Vanja Đorčevska, oteta i ubijena

Vanja je oteta ispred svoje zgrade koju je gradila upravo firma Palevskog, a kada je izašla iz stana u kom je živela sa majkom i sestrom.

Aleksandar Đorčevski je pred istražnim organima negirao krivicu, nakon čegamu je određen pritvor od 30 dana.

Spekuliše se da je Aleksandar imao kockarske dugove, zbog čega je želeo da iznudi novac od bivše supruge Zorice, a Kristijan Landonov kaže da je to priča koja preovladava u Severnoj Makedoniji.

- Vanjin otac se sumnjiči da je otkrio ubici kako, gde i kuda će se kretati Vanja tog dana. Zato je ubica sve tačno isplanirao. Otac Aleksandar je prema kazivanju onih koji ga znaju bio problematična osoba, kockar i narkoman. A potiče iz bogate skopske porodice, otac mu je bio direktor fime i radio je u Poljskoj. Njegova bezosećajnost je šokirala javnost, kad je podigao dva palca gore novinarima kad su ga sprovodili u sudu - kaže Landov za medije i dodaje da je Vanjina majka navodno prodala dva stana što je on znao:

Republika

Foto: Skopje1.mk/printskrin

Aleksandar Đorčevski

- Vanjin deda po majci i cela ta porodica su bili ugledna i bogata porodica. Vanjin deda Vangel, po kome je dobila i ime bio je direktor carine, a baka iz poznate vlaške porodice. Vanjina mama je sa dve ćerke živela u stanu zgrade koju je gradio Palevski, zato je sve bilo precizno isplanirano oko njenog kidnapovanja. Sudska medicina je završila obdukciju i prema prvim saznanjima, ubijena je pištoljem od strane Palevskog. Nema oficijalnih informacija da li su otmičari tražili novac, to će istraga pokazati - kaže Landov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading