ZAPLENJENO 130 KILOGRAMA DROGE VREDNE PREKO MILION EVRA: Velika akcija beogradske policije - uhapšeno nekoliko osoba!

Autor:

Hronika

10.12.2023

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tržišna vrednost zaplenjene droge u velikoj akciji MUP i VJT je preko milion evra.

ZAPLENJENO 130 KILOGRAMA DROGE VREDNE PREKO MILION EVRA: Velika akcija beogradske policije - uhapšeno nekoliko osoba!

Foto: MUP Srbije/ printscreen

U nastavku akcije suzbijanja trgovine drogom u saradnji Ministarstva unutrašnjih poslova i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, danas je uhapšeno nekoliko osoba i zaplenjeno oko 130 kilograma marihuane, saznaje Kurir.

Prema saznanjima, tržišna vrednost zaplenjene droge u velikoj akciji MUP i VJT je preko milion evra.

Podsetimo, agenti Nacionalne policije u Španiji u saradnji sa kolegama iz Srbije razbili su u Barseloni kriminalnu organizaciju srpskog porekla koja se navodno bavi međunarodnim švercom droge.

Tom prilikom je, kako prenose lokalni mediji, otkriveno pet plantaža marihuane u kojima je zaplenjeno više od 37.000 biljaka.

U šest pokrajinskih opština uhapšeno je 13 osoba i izvršeno je šest pretresa, u kojima je zaplenjeno i 25 kilograma pupoljaka marihuane i 32.000 evra u gotovini.

Plantaže su locirane u stambenim naseljima, daleko od urbanih centara, a najveće od njih osumnjičeni su postavili u napušteni hostel, koji su prethodno pretvorili u bunker.

Kako se dalje navodi, pored trgovine drogom, osumnjičeni su takozvanim "bebi" biljkama snabdevali prodavce u Barseloni.

Istraga je počela u januaru ove godine kao rezultat razmene informacija srpske i španske policije o vođi kriminalne grupe srpskog porekla koji je bio nastanjen u Španiji i koji je bio posebno aktivan u trgovini drogom sa svojim rođacima iste nacionalnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading