SKORO TONA KOKAINA ODUZETA BALKANSKOM KARTELU: Velika policijska akcija u Španiji - u toku potraga za članovima kriminalne grupe!

Autor:

Hronika

29.11.2023

23:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Operacija je započela kada su istražitelji dobili informacije o planiranom slanju kontejnera koji će stići u luku Alhesiras, a u njemu se očekuje velika količina kokaina.

SKORO TONA KOKAINA ODUZETA BALKANSKOM KARTELU: Velika policijska akcija u Španiji - u toku potraga za članovima kriminalne grupe!

Foto: shutterstock

Prema izveštajima lokalnih medija, postoji sumnja da se otkrivena droga povezuje sa Balkanskim kartelom, koji je trenutno najaktivniji u ovom području.

Operacija je započela kada su istražitelji dobili informacije o planiranom slanju kontejnera koji će stići u luku Alhesiras, a u njemu se očekuje značajna količina kokaina. Takođe, saznalo se da organizacija pokušava pronaći način da izvuče tu opojnu supstancu.

Paralelno, stiglo je upozorenje iz Kolumbije o mogućem kontejneru koji je napustio Ekvador, zatim se zadržao u Kolumbiji, a trebalo bi da stigne do španske obale, prenoseći značajnu količinu droge. Plan organizacije bio je da primeni "slepu udicu" ili "rip-off" tehniku, koja uključuje kontaminaciju.

Kada su istražitelji saznali identifikacioni broj kontejnera, bilo je moguće utvrditi da se radi o kriminalnoj organizaciji koja deluje u Španiji. Prilikom dolaska kontejnera na odredište, otvoren je i otkriveno je 415 kilograma kokaina.

Nakon daljih istraživanja, istražitelji su prikupili dodatne podatke koji su im omogućili identifikaciju novog kontejnera, koji je organizacija planirala da unese preko luke Alhesiras. Uprkos tome, sproveden je nadzor, i pronađeno je još 500 kilograma kokaina, pripremljenih za izdvajanje, opet korišćenjem metode "slepe udice".

Policija trenutno radi na identifikaciji osumnjičenih u ovom slučaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading