OTKRIVAMO ZBOG ČEGA KOSTA NIJE ISKORISTIO MOLOTOVLJEVE KOKTELE! Dečak ubica došao potpuno "opremljen" u školu strave, ali na jedno nije bio spreman!

Autor: T.V.

Hronika

24.11.2023

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak je priznao da je samostalno napravio četiri Molotovljeva koktela, međutim, nije ih iskoristio upravo zbog napada panike koji ga je obuzeo u momentu kada je čuo pucanj.

OTKRIVAMO ZBOG ČEGA KOSTA NIJE ISKORISTIO MOLOTOVLJEVE KOKTELE! Dečak ubica došao potpuno "opremljen" u školu strave, ali na jedno nije bio spreman!

Foto: Nikola Mutić, Privatna arhiva

Prošlo je više od pola godine od jezivog masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kada je dečak ubica, Kosta Kecmanović, oduzeo živote svojim školskim drugarima i portiru Draganu Vlahoviću.

Dok mesecima pokušava da se uđe u glavu dečaka ubice, detalji o strašnom incidentu u školi, otkrivaju jezive pojedinosti o njegovim uspelim i neuspelim namerama.

Naime, Kosta Kecmanović došao je u školu smrti potpuno opremljen, imao je u planu da Molotovljeve koktele iskoristi odmah na ulazu, kako bi sprečio i ulazak i izlazak iz škole, iz razloga što je pretpostavljao da će neko pokušati da ga spreči u toj stravičnoj nameri.

Prema izjavama koje je dao policiji, dečak je priznao da je samostalno napravio četiri Molotovljeva koktela s ciljem da ih postavi na vrata škole kako bi otežao pristup policiji i izbegao hapšenje pre nego što izvrši planirani zločin.

Republika

Foto: republika.rs

 

Nakon što je uhapšen, dečak ubica je izjavio da je korišćenje Molotovljevih koktela bio deo plana, međutim, u momentu kada je krenuo da puca, napad panike ga je sprečio u nameri da to i iskoristi.

Pucnjava mu je skrenula pažnju baš iz razloga što se za ovaj masakr "spremao" u streljani kada je pucao sa slušalicama na ušima, a napad panike usledio je verovatno odmah nakon što je čuo prvi pucanj.

Kako je sam rekao u izjavi pred nadležnim organima, uplašio se da baci Molotovljeve koktele, počeo je teško da diše i naposletku je pomislio kako bi trebalo da pozove policiju i preda se, što je i uradio nakon što je prolio krv nevino stradale dece i čuvara ove obrazovne ustanove.

Tragedija koja se dogodila tokom jednog običnog dana u školi i dalje je obavijena velom misterije. Javnost svakodnevno postavlja pitanje koje odzvanja među građanima - zašto je jedan tada trinaestogodišnji dečak izvršio tako strašan zločin?

Pored toga, pitanje koje dugo muči sve jeste kako je dečak ubica uopšte uspeo da nabavi sve potrebno za izradu ove eksplozivne naprave, s obzirom na to da je njegov plan na ovom zločinu prošao neopaženo.

Inače, Kecmanović je sa jednim pištoljem izvršio zločin, a drugi, kao i Molotovljevi kokteli, nađeni su mu u rancu odmah po hapšenju.

Republika

Foto: privatna arhiva, google earth, Tanjug/Ap

 

Da podsetimo, jeziv zločin se dogodio 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je dečak Kosta Kecmanović uleteo naoružan u zgradu u 8.40 sati. Sa vrata škole je upucao radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, koji je ubrzo podlegao povredama. Dečak se onda ustremio na tri učenice koje je ubio.

Krvavi pir Kosta je nastavio u kabinetu istorije gde je čas imalo njegovo odeljenje VII/2. Upucao je nastavnicu istorije, a onda je otvorio vatru na drugove. Ubio je u prvi mah petoro učenika, a šestoro ranio.

Na nesreću, još jedna učenica OŠ "Vladislav Ribnikar" je nakon 12 dana borbe podlegla povredama, čime je broj žrtava povećan na deset.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Tanja

24.11.2023 13:32

Surov ,bezosećajan ko i roditelji...

Ivke

24.11.2023 18:17

Inace miris benzina je jako slab pa ga niko od ukucana nije osetio, da pita sta to radi? Totalna misterija kako je neko neprimeceno u kucnim uslovima uspeo da napravi 4 molotovljeva koltela. Ja kad u stan unesem tupfer natopljen benzinom ceo stan smrdi na benzin, a ovaj je u stanu u kojem zivi sa mamom i tatom i sestrom uspeo da smucka 4 explozivne naprave a da ga niko nista ne pita.

Pablo

24.11.2023 23:44

@Ivke - @Ivke,verovatno ga nije muckao u stanu, siguran sam da nije!