"SAMO JE PARE GLEDAO! UMOTAO JE MOJU MAJKU U ĆEBE, MRTVU I HLADNU!" Devojka u stanu u Nemačkoj zatekla ženu koja je rodila skroz degradiranu - Srbin, ubica baba je zverski LIKVIDIRAO! (FOTO)

Autor:

Hronika

08.11.2023

08:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje osumnjičenom Srbinu počelo je u julu, a poslednje ročište bilo je krajem oktobra.

"SAMO JE PARE GLEDAO! UMOTAO JE MOJU MAJKU U ĆEBE, MRTVU I HLADNU!" Devojka u stanu u Nemačkoj zatekla ženu koja je rodila skroz degradiranu - Srbin, ubica baba je zverski LIKVIDIRAO! (FOTO)

Foto: Instagram

Na suđenju okrivljenom serijskom ubici Dušku J. (32) iz Srbije u Nemačkoj, svedočila je ćerka jedne od žrtava, Hajdemari K. (77), koja je ispričala da su na početku smatrali da je njena majka preminula prirodnom smrću.

Suđenje osumnjičenom Srbinu počelo je u julu, a poslednje ročište bilo je krajem oktobra. U toku suđenja izneseni su brojni dokazi koji ukazuju na to da je Duško J. izvršio niz pljački i ubistava starijih žena u kvartu Švebiš Hol, gde je i živeo sa porodicom.

- Isprva su i lekar i policija mislili da je u pitanju prirodna smrt, dok nije urađena detaljna istraga koja je utvrdila da su nađeni DNK tragovi nepoznate osobe svuda po stanu. Tačnije, osumnjičeni je nespretno, najverovatnije tražeći novac, ostavio svuda krvave tragove koji su kasnije utvrdili da je ipak došlo do zločina - rečeno je na sudu.

Na početku, lekari i policija su pretpostavili da je smrt žrtve prirodna, dok detaljnija istraga nije otkrila DNK tragove nepoznate osobe u stanu. Sumnja se da je osumnjičeni Duško J. pažljivo pratio rutinu svojih žrtava i znao kada da izvrši zločin. Stan žrtve nalazio se u prizemlju, pa je osumnjičenom bilo lako pobeći nakon ubistva.

Foto: Instagram

 

- Kobnog dana nesrećna penzionerka htela je sebi da skuva kafu u svom stanu, da pojede parče torte i da pročita novine, međutim dva dana kasnije njena ćerka Ingrid P. ušla je u stan i odmah po otvaranju vrata videla je da su vrata razvaljena iako se nesrećna žena imala naviku da uvek dva puta zaključava bravu. Ležala je na stomaku umotana u plavo ćebe. Lice joj je bilo nadole, jedna ruka iznad glave, druga uvrnuta unazad, ruke otečene i hladne - rečeno je u sudu.

Osim smrti dve penzionerke, Hajdemari K. (77) i Gertruda N. (89), sumnja se da je Duško J. umešan u smrt Edit L. (86), koja je takođe pronađena mrtva u svom stanu. Iako je na početku smatrano da je reč o prirodnoj smrti, kasnije je pronađena krvava mrlja na tepihu u stanu žrtve, ukazujući na nasilnu smrt. U tom slučaju, postoji greška u forenzičkom istraživanju jer su forenzičari prevideli mrlju krvi na tepihu.

- Bili smo ne samo komšije, već i prijatelji koji su se redovno posećivali, jeli zajedno kolače, delili bagete iz pekare i pretplatu za novine. Primetio sam da Hajdemari koja inače, uvek prva čita novine tada ih nije uzela, znao sam da se nešto dešava, saznali smo ubrzo da je mrtva - naveo je svedok.

Dušku J. sudi se u Nemačkoj za ubistva i pljačke, a postoji sumnja da je spisak njegovih žrtava duži. Međutim, zbog kremacije tela jedne od žrtava, ovaj slučaj će možda ostati nerešen, budući da se neće moći izvesti sve potrebne analize za utvrđivanje nasilne smrti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading