AKO IMA PRAVDE UROŠ ĆE NA SLOBODU: Sutra završne reči na suđenju u Somboru

Autor:

Hronika

07.11.2023

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pali svi dosadašnji dokazi tužilaštva za navodni pokušaj ubistva, Knežević (21) presudu čeka u kućnom pritvoru.

AKO IMA PRAVDE UROŠ ĆE NA SLOBODU: Sutra završne reči na suđenju u Somboru

Foto: privatna arhiva

Uroš Knežević

Bliži se kraj suđenju koje je diglo na noge ceo Sombor, ali i Srbiju. Uroš Knežević (21), optužen za teško krivično delo pokušaj ubistva u centru ovog grada, u kućnom pritvoru čeka sutrašnje iznošenje završnih reči i, nada se, oslobađajuću presudu.

Otac Stojan: Tužiteljka nastavlja da mi se sveti!

Na opšte iznenađenje i šok javnosti, Apelacioni sud juče je naložio sudiji Radmili Vujin da sutra ponovo razmotri odluku o zameni pritvora nanogicom!

- Ovo je već lična osveta tužiteljke Jadranke Dedić meni i Srpskoj naprednoj stranci jer je ona stari kadar demokrata i odmah je uložila žalbu na ovu odluku. Očigledno je da ona i njen suprug, koji je sudija u Novom Sadu, preko svojih kolega utiču na sud. Nadam se, ipak, da će sudija ipak ostati dosledna prethodnoj odluci i potvrditi puštanje u kućni pritvor jer je Uroš tek od 26. oktobra ponovo s porodicom - ogorčen je Stojan Knežević.

SVEDOCI DEMANTUJU

- Ne vidim kakav bi drugi epilog mogao da bude. Sve što je tužilaštvo iznelo kao dokaze palo je na suđenju. Deset meseci je ni kriv ni dužan proveo u pritvoru, kao da je masovni ubica, tamo mu je puklo i slepo crevo, napatio se, što je sve sudija na prošlom ročištu uzela u obzir i pustila ga kući uz nanogicu - kaže Urošev otac Stojan.

Sve vreme suđenja ovaj mladić je imao veliku podršku porodice i prijatelja, ali i mnogih građana Sombora, koji su se solidarisali s njim. Optužnica je, podsetimo, od starta bila na klimavim nogama. Uroš je optužen da je pokušao da ubije braću Cidler ispred kafića "Trag", međutim, to ničim nije dokazano, a jedan od ključnih dokaza je bilo zrno devet milimetara nađeno u obližnjem bankomatu.

Tužilaštvo je sve vreme pokušavalo da dokaže da je on ispalio taj metak, ali čaura nije pronađena, a mesto uviđaja je celu noć ostalo neobezbeđeno, po priznanju samih policajaca. Poslednji ekser u labave dokaze zakucao je bračni par Lazić, koji se zatekao u neposrednoj blizini bankomata u trenutku kada je mladić navodno pucao. Oboje su posvedočili da zvuk koji su čuli ni u kom slučaju nije mogao da dođe od ispaljenja hica takvog kalibra.

- Nisam čuo ništa što bi ličilo na pucnjavu, čule su se samo petarde. Inače, ja sam lovac, a i služio sam vojsku, tako da nema šanse da pomešam zvuk pištolja i pirotehnike - rekao je Aleksandar Lazić na prošlom ročištu i energično demantovao da su mu advokati sugerisali šta da kaže.

Vazdušni pištolj

Na ročištu održanom 12. oktobra veštak-balističar je izneo ključni detalj koji skida krivicu s Uroša. Naime, posle gledanja snimka s nadzornih kamera od 3. januara kategorično je zaključio da Uroš nije ciljao ni na koga i da je u ruci imao vazdušni pištolj, na kom su nađeni fragmenti njegovog DNK. Dakle, ništa što bi ukazivalo da je on ispalio metak kalibra devet milimetara, koji je završio u bankomatu.

SPREMAN I CD

Na njegov iskaz se nadovezala supruga, koja je potvrdila njegove reči:

- Da, na snimku nadzornih kamera se videlo da sam se trgla. Neke petarde su bile. Nisam primetila da se išta dešava iz pravca kafića "Trag" (gde se navodni sukob odigrao, prim. aut.) Nisam videla da je iko trčao, osim dece koja su proslavljala Novu godinu.
Advokati odbrane su za sutra spremili još jedan dokaz koji ide u prilog optuženom. Naime, oni su priložili i CD s Jutjuba na kom se vidi kako dejstvuje pištolj kalibra devet milimetara. Međutim, pošto se sudija izjasnila da nije kompetentna da ga protumači, na suđenje je ponovo pozvan veštak Belić.

Da je bilo hica, bilo bi i mrtvih

Žena koja je s detetom bila kod bankomata kada je navodno ispaljen metak takođe je saslušana. Ona je rekla da je čula neodređeni zvuk, ali da je nastavila da podiže novac i da je aparat normalno radio.
Veštačenjem je takođe utvrđeno da bi sigurno bila pogođena, pa čak i ubijena, da je zaista metak u to vreme ispaljen u njenom pravcu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading