NASTAVLJA SE GOLGOTA UROŠA KNEŽEVIĆA (21) IZ SOMBORA: Optužbe padaju, pritvor ostao, OTAC ogorčen: "TUŽITELJKA MI SE SVETI preko sina!"

Autor:

Hronika

15.10.2023

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veštak-balističar potvrdio da mladić nikog nije ciljao i da ne stoji optužba za ubistvo u pokušaju.

NASTAVLJA SE GOLGOTA UROŠA KNEŽEVIĆA (21) IZ SOMBORA: Optužbe padaju, pritvor ostao, OTAC ogorčen: "TUŽITELJKA MI SE SVETI preko sina!"

Foto: ST/D.KADIĆ

Poslednje u nizu ročišta na suđenju Urošu Kneževiću (21) ogolilo je sve manjkavosti optužnice koju zastupa tužiteljka Jadranka Dedić, ali ni to nije bilo dovoljno da mladić izađe iz pritvora, u kome čami još od januara, i navodnog pokušaja ubistva u centru Sombora.

Sudskom veću je ruke vezala odluka Apelacionog suda, koji je 10. oktobra dostavio rešenje kojim se odbija zahtev da se Urošu pritvor ukine ili zameni kućnim, tako da će sledeća prilika da se ogromna nepravda ispravi i tortura prekine biti 26. oktobra, za kada je zakazan sledeći pretres.

NA KLIMAVIM NOGAMA

- Samo ponašanje tužiteljke govori da se ona, u stvari, preko mog sina sveti meni jer njoj, kao kadru Demokratske stranke, smeta moj angažman u Srpskoj naprednoj stranci. Posle iskaza svedoka i nalaza stručnjaka ostalo joj je samo da pokušava da do besvesti produžava pritvor, ali ni to ne može da traje doveka - kaže ogorčeni Stojan Knežević, Urošev otac.

Veštak-balističar Dejan Belić izneo je ključni detalj koji skida krivicu s utamničenog mladića. Naime, posle gledanja snimka s nadzornih kamera od 3. januara kategorično je zaključio da Uroš nije ciljao ni na koga i da je u ruci imao vazdušni pištolj, na kome su nađeni fragmenti njegovog DNK. Dakle, ništa što bi ukazivalo da je on ispalio metak kalibra devet milimetara, koji je završio u bankomatu.

Ekipa Republike prisustvovala je suđenju u Višem sudu u Somboru, a utisak je da su optužbe protiv mladića na klimavim nogama. Ređale su se kontradiktorne izjave svedoka, a u oči upada poprilično neprofesionalno ponašanje policije na uviđaju, koja je mesto incidenta čitavu noć ostavila neobezbeđeno! Stručni savetnik tima odbrane rešetao je pitanjima krim-tehničarku Milenu Laketu, koja je priznala da je zrno nađeno tek sutradan ujutro i da nije našla za shodno da utvrdi takozvanu fiksnu tačku, koja može da bude ključna u istrazi.

Foto: ST/D.KADIĆ

 

"UPLAŠENI" SLUŽBENIK

Indikativni su bili sasvim suprotni iskazi dvoje zaposlenih u poslovnici "Jetela", u čijoj zgradi se nalazi bankomat. Dok je Vladimir Kohut, za koga su advokati insinuirali da je blizak s inspektorom, svedokom optužbe, tvrdio da se preplašio od praska i da je instinktivno čučnuo, njegova koleginica Ivona Kamenčić pobila je ovaj iskaz:

- Čula sam da je nešto puklo, ali bili su praznici, pucale su petarde. Ne, nisam se uplašila uopšte, izašli smo napolje, sve je bilo normalno, ljudi su šetali s decom. Pitala sam kolegu šta je ovo bilo, odgovorio mi je: "Ma ništa, praznici, petarde."

Svedok Šujica Radaković, koja je bila vidno uznemirena, posvedočila je da je u vreme pucnjave s ćerkom bila na pomenutom bankomatu i da je čula čudan zvuk, od koga se trgla, ali da je prasak stigao iz pravca takozvanog ćelavog trga, na dijametralno suprotnom mestu od kafića "Trag", gde se incident navodno desio. Da se, osim toga, nije desilo ništa čudno, govori i to što je na tom mestu provela još neko vreme dok nije podigla novac.

Takođe, na jednom od ranijih ročišta balističar Belić je nedvosmisleno utvrdio da bi Šujica, da je metak od devet milimetara zaista ispaljen u tom momentu, sigurno bila pogođena, a možda i ubijena.

Foto: privatna arhiva

 

Kao da dovode Šarića

Oko zgrade somborskog Višeg suda, kao i unutar nje, primećeno je pojačano prisustvo policije.

- Najmanje 35 policajaca su doveli, kao da dovode Darka Šarića - ironično je prokomentarisao Urošev otac Stojan.

Iz pritvora na hitnu operaciju!

Oca Stojana je dodatno uznemirila vest da je Urošu pozlilo i da mora na hitnu operaciju slepog creva, koja je, srećom, dobro prošla.

- Hvala upravi Okružnog zatvora u Somboru što su ga odmah odveli u bolnicu, a posebnu zahvalnost dugujem dr Šimunov i dr Rastoviću iz Opšte bolnice "Radivoj Simeunović" na stručnoj i profesionalnoj pomoći - kaže Stojan.

Inače, suđenju je prisustvovalo i više desetina građana, koji su došli da daju podršku uhapšenom mladiću. Porodica, prijatelji i njegovi drugovi iz Bokserskog kluba Sombor u majicama s natpisom "Pravda za Uroša. Nema predaje!" bili su vidno razočarani odlukom suda da mu ne ukine pritvor.

Zbog muža strahuju od tužiteljke

Stojan Knežević otkriva i da su u pravosuđu svesni da se tužiteljka sveti, ali da niko ne želi da joj se zamera jer je njen suprug Milorad Dedić konkurisao na mesto predsednika Višeg suda u Somboru:

- Delići žele da u ime "žutih" zagospodare gradom: Jadranka tužiteljka, suprug predsednik suda, sin advokat i zatvoren krug.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading