KOPALA TUNEL, PA PRED SUDIJOM RASKRINKAVALA PAJTAŠE! Baćovićeva svalila sve na Milačića: Dao mi je 2.800 evra i kupio periku!

Autor:

Hronika

15.10.2023

22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkriveno šta je sve na ispitivanju rekla Katarina Baćović.

KOPALA TUNEL, PA PRED SUDIJOM RASKRINKAVALA PAJTAŠE! Baćovićeva svalila sve na Milačića: Dao mi je 2.800 evra i kupio periku!

Foto: Printscreen/RTCG, Printscreen/https://www.youtube.com/@daninfo9180

Podgoričanka Katarina Baćović je na saslušanju tvrdila da je shvatila da je Ivica Piperović umešan u kopanje tunela i obijanje depoa Višeg suda u Podgorici. Međutim, ističe da joj Piperović nije davao konkretne zadatke niti je uspostavila komunikaciju s njim u vezi ovog ilegalnog poduhvata.

Ovi detalji proizilaze iz sudskih dokumenata, koje su imali pristup novinari iz Vijesti. Takođe, u ovim dokumentima se navodi da je Piperovića "osumnjičila" nakon što je Nikola Milačić, po čijim instrukcijama je tvrdila da je postupala, sugerisao da je reč o porodičnom poslu:

- A jedina porodica koju on ima je njegov zet Ivica Piperović - objasnila je ona sudiji za istragu.

Republika

Foto: VLADA CRNE GORE

Katarina Baćović

Baćovićeva je priznala da se raspitivala o Milačiću nakon što je prestao da joj se javlja i nisu joj isplatili honorar za posao koji je obavila - iznajmljivanje poslovnog prostora iz kojeg su kriminalci iskopali tunel dug 30 metara i obili depo Višeg suda.

Dodatno, ona je nadležnima ispričala da je Milačić, za kojeg tvrdi da je znala da se bavi nelegalnim aktivnostima, predložio da se uključi u taj posao. Navodi da joj je dao 300 eura i mobilni telefon sa samo tri instalirane aplikacije. Takođe tvrdi da ju je zamolio da se preruši kada ide da iznajmi poslovni prostor, i išao sa njom u kupovinu perike.

- Nakon što je pristala da uđe u posao, rekao joj je da ga ne pita za druge detalje, jer o tome ne treba da zna, a tokom njihovih susreta stalno joj je govorio da nakon toga treba da ide u Zetu - piše u izjavi Baćović.

Republika

Foto: Vlada Crne Gore/R.Koprivica, RTCG - ZVANIČNI KANAL / YOUTUBE

Osumnjičeni za kopanje tunela u Višem sudu u Podgorici

Takođe, tvrdila je da ju je Milačić vređao jer nije uspela da fotografiše prostorije podruma, te da je zbog toga to morao sam da uradi. Ponovila je da joj je upravo on dao 2.800 evra za agenta za nekretnine kada je zaključivala ugovor o zakupu poslovnog prostora u Njegoševoj ulici broj 12.

- Nakon što je u medijima videla vest o obijanju depoa u Višem sudu u Podgorici, videla je da se radi o prostoru i podrumu za koji je prethodno zaključila ugovor i iz kojeg je prokopan tunel do depoa Višeg suda... Pokušala je da kontaktira Milačića, ali je on bukvalno nestao - citiraju u sudskim spisima izjavu Baćovićeve.

Između ostalog, navodi se da je rekla i da je od prijatelja Bogdana Gardaševića saznala ko je Milačićeva porodica u Zeti, odnosno, da su to njegova sestra i zet, ali nije htela da kaže ko joj je rekao da Ivica Piperović ima veze sa kopanjem tunela...

Piperović je i pred sudijom za istragu negirao njene navode, tvrdeći da nema nikakve veze sa obijanjem sudskog depoa i krađom oružja iz prostorije u kojoj su pohranjeni dokazi za najznačajnije sudske postupke.

Sudija za istragu odredio mu je pritvor do 30 dana.

Nakon saslušanja u Istražni zatvor poslati su i Baćović, Milačić i Marijan Vuljaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading