OVO JE NEGOTINAC KOJI JE DEVOJCI DAO METADON: Žena umrla zbog njegove terapije, on i ranije osuđivan

Autor: Republika

Hronika

29.09.2023

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni je višestruki povratnik, a kako se nezvanično saznaje, neposredno pre tragedije Dragan M. je pušten iz pritvora na slobodu.

OVO JE NEGOTINAC KOJI JE DEVOJCI DAO METADON: Žena umrla zbog njegove terapije, on i ranije osuđivan

Foto: facebook.com

Dragan M. (40), kog je negotinska policija uhapsila zbog sumnje da je izvršio krivično delo omogućavanje uživanja opojnih droga, negirao je pred tužiocem da je on dao Sandri K. (32) deo metadonske terapije, usled čega je ona preminula.

Osumnjičeni je višestruki povratnik, a kako se nezvanično saznaje, neposredno pre tragedije Dragan M. je pušten iz pritvora na slobodu.

Dragan M. se sumnjiči da je u kući u kojoj živi u Negotinu dao deo svoje metadonske terapije krajem juna Sandri S. K., nakon čega je ona preminula.

- Nakon obdukcije i DNK veštačenja, on je uhapšen jer su rezultati pokazali da je žena preminula usled trovanja metadonom. Osumnjičeni je tog dana podigao svoju metadonsku terapiju, a pored tela žene pronađen je i pribor koji je koristila“, kaže izvor za Novu.

Kako dodaje, protiv Dragana M. je doneta naredba o sprovođenju istrage, a nakon što je saslušan, njemu je Viši sud u Negotinu odredio pritvor.

- On je negirao svoju odgovornost, rekao je da on Sandri nije omogućio da koristi metadon. Međutim, toksikološki nalazi su pokazali da se u njenom organizmu nalazi veća doza metadona kao i drugih supstanci koje je ona pomešala. Ona nije bila na metadonskoj terapiji, a on jeste - navodi sagovornik i dodaje da postoji sumnja da joj je uopravo on omogućio korišćenje metadona.

Dragan M. je presudom Višeg suda u Negotinu osuđen zbog krivičnog dela neovlašćeno držanje i prodaja opojnih droga, tačnije marihuane, na nešto više od pet godina zatvora.

- Međutim, nakon donošenja presude njegov branilac je uložio žalbu, kao i tužilac, zbog čega je Apelacioni sud naložio ponovno suđenje. U međuvremenu je njemu ukinut pritvor i nakon nakon toga se dogodilo upravo ovo. On je višestruki povratnik - navodi sagovornik.

Podsetimo, kako smo ranije pisali, preminula Sandra M. K. je nadležnim organima poznata od najranije mladosti.

- Ona je sa 14. ili 15. godina registrovana kao zavisnik od narkotika. Zapravo, ona je jako mlada bila žrtva trgovine ljudima, odnosno njen tadašnji partner koji ju je navukao na heroin ju je i podvodio muškarcima za novac. Tada je kao maloletnica veštačena, gde je ustanovljeno da je ona emocionalno željna porodice i majke, koja u tom trenutku nije želela da čuje za nju. Njoj je bila potrebna pažnja i roditeljska ljubav, a kao naivno dete dospela je u ruke pogrešnih ljudi. Više puta je osuđivana kasnijih godina. Tragična je sudbina te žene - naveo je sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading