ZVICEROVI "RUDARI" UPALI U SUDSKU ARHIVU: Otkriven tajni tunel u depou VIŠEG SUDA U PODGORICI!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istražitelji pronašli ispreturane spise u kojima se terete pripadnici "kavačkog klana" za planiranje ubistva vođe "škaljaraca" Jovana Vukotića, a dron koji su koristili nađen je van kese s dokazima

ZVICEROVI "RUDARI" UPALI U SUDSKU ARHIVU: Otkriven tajni tunel u depou VIŠEG SUDA U PODGORICI!

Foto: Vlada Crne Gore, Printscreen

Crnogorski mafijaši uspeli su da dođu do depoa s arhivom Višeg suda u Podgorici tako što su iskopali tunel dugačak više od 30 metara.

Naime, u depou je otkriven tunel koji je vodio do zgrade u Njegoševoj ulici, udaljene nekoliko desetina metara od zgrade suda. Prema izvorima bliskim istrazi, veruje se da iza ove kriminalne operacije stoje pripadnici "kavačkog klana".

KAŠĆELANOV SLUČAJ

- Istražitelji su pronašli ispreturane spise nekoliko predmeta, a naročito jednog, u kom je okrivljen Kašćelan, a dron koji je deo dokaznog materijala nađen je van kese u kojoj se nalazio - rekao je izvor iz istrage za crnogorski list Vijesti.

Dronovi su inače oduzeti u nekoliko predmeta koji se vode pred Višim sudom, kao i u onom formiranom protiv 17 "kavčana", između ostalih, i protiv Radoja Zvicera, Milana Vujotića, Slobodana Kašćelana, zbog optužbi za planiranje likvidacija dvojice, sada pokojnih, pripadnika njima suprotstavljene "škaljarske ekipe" Jovana Vukotića i Jovana Jovanovića.

Iako nije precizirano koji je od nekoliko predmeta formiranih protiv pripadnika organizovane kriminalne grupe - "kavačkog klana", najviše zanimao kopače tunela, sagovornik Vijesti kazao je da je to predmet u kom je zaplenjen i dron.

Prema dokazima, plan im je bio da Jovicu Vukotića likvidiraju dok se nalazio u istražnom zatvoru u Spužu.

Kao osobe koje su imale zadatak da ubiju vodu "škaljaraca", označeni su Goran Vukčević, Ivan Terzić i još jedan, zasad nepoznat, član "kavčana". U već potvrđenoj optužnici navodi se da je deo Zvicerove ekipe obučavan kako dronovima da prenese eksplozivne naprave i fizički likvidira pripadnike "škaljarskog klana". Zbog planiranja likvidacija sada pokojnih Vukotića i Jovanovića, krivična prijava podneta je i protiv Zvicerovog rođaka Radoja Živkovića zvanog Žuti.

NAĆI NARUČIOCA

Ispreturane dokaze u sudskom depou najpre je primetio jedan od službenika Višeg suda, nakon čega su obavešteni istražni organi. Da je tunel prokopan, otkriveno je u noći između ponedeljka i utorka, dok su popisivani dokazi. Prema istim informacijama, pripadnici Protivterorističke jedinice potom su utvrdili da se iza otvora na zidu krije tunel koji vodi do obližnje stambeno-poslovne zgrade. U akciji je korišćena antidiverziona oprema poput robota.

- Kada su kroz podzemni tunel ušli u stan do kog je vodio, u njemu su pronašli šut. Cilj "rudara" je bio isključivo uzimanje deponovanih dokaza. Sve druge verzije su skretanje istrage u pogrešnom smeru - kaže izvor.

Šef Uprave policije Nikola Terzić očekuje da će se vrlo brzo otkriti i počinioci i naručioci ove provale.

- Aktivnosti koje policija preduzima na rasvetljavanju obijanja depoa Višeg suda idu dobrom dinamikom u smislu pronalaska, fiksiranja i izuzimanja materijalnih dokaza koji će nas, iskreno se nadam, u veoma kratkom vremenskom periodu dovesti ne samo do izvođača već i do naručilaca radova. Ovaj slučaj pokazuje da ljudi s one strane zakona ne miruju. Međutim, neka budu sigurni da ne mirujemo ni mi i da ćemo ih uskoro izvesti pred lice pravde - rekao je Terzić.

Abazović: Umešan i neko iz suda

Premijer vlade Crne Gore Dritan Abazović je nakon obilaska zgrade iz čijeg suterena je do Višeg suda prokopan tunel i obilaska suda saopštio da je njegov stav da neko iz Višeg suda suda mora biti uključen u ove aktivnosti jer se početak kopanja tunela poklapa s početkom renoviranja zgrade suda. On je kazao da će tražiti odgovornost predstavnika te institucije.

Republika

Foto: Facebook/Vlada Crne Gore

 

Pokušaj ubistva svedoka?

U istrazi nije isključena mogućnost da je tunel trebalo da posluži da njime ubica stigne do prostorije za zadržavanje pritvorenih lica u Višem sudu, koja je tik uz depo. Upravo je to jedan od pravaca istrage, a i on je usmeren je kriminalni klanovima.

Tunel kopan mesec i po dana

Jedan od izvora Vijesti tvrdi da je tunel kopan najduže mesec i po dana. Prema tim informacijama, stan u suterenu zgrade, naspram bočne strane objekta suda, vlasnici su izdali krajem jula. Akcija je najverovatnije sprovedena u avgustu, dok je na odmoru bila većina zaposlenih u državnoj upravi, pa i Višem sudu. Zakupci stana su koristili lažna dokumenta, a vlasnica je rekla da ne poznaje osobe koje su stan uzele pod kiriju.

- Alat kojim su kopali odnet je, ali je u tunelu pronađeno nekoliko dokaza koji će, verujemo, koristiti tokom istrage... Nadamo se da ćemo uspeti da izuzmemo i DNK profil - kaže jedan od izvora u istrazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Crnogorac

14.09.2023 07:40

Najvažnije je da nijesu Crnogorci kopali, nego neki stranci. Em bi se obrukali što kopaju, em ga ne bi završili za 5 godina. Realno pričam.