ZVICER SPREMIO PAKLENI PLAN: Šef kavčana hoće da ugasi škaljarski klan!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vođa "kavačkog klana" ubija ili otkriva policiji sve koji su pokušali da ga likvidiraju u Kijevu.

ZVICER SPREMIO PAKLENI PLAN: Šef kavčana hoće da ugasi škaljarski klan!

Foto: MUP, Libertas

Odbegli šef "kavačkog klana" Radoje Zvicer i dalje vuče konce u ratu sa "škaljarskim klanom". Njegova želja za osvetom zbog pokušaja atentata na njega u Kijevu nije splasnula, a i narko-poslovi kojima se bavi ne trpe konkurenciju.

Oduvek je želeo da bude prvi i jedini na Balkanu i to mu je dugo polazilo za rukom, sve dok se ubice "škaljarskog klana" nisu približile lično njemu. Ovako dobro obavešteni izvor iz istrage objašnjava pad grupe "škaljaraca" u Beogradu sa 20 kilograma droge.

- Već nekoliko godina Zvicer i njegovo najuže okruženje drukaju policijama Evrope pošiljke droge suprotstavljenog "škaljarskog klana". Tone kokaina i drugih droga zaplenjene u Španiji, recimo, rezultat su njegovih dojava. Činjenica da je sada uhapšeni Branko P. u Crnoj Gori doveden u direktnu vezu s pokušajem ubistva Zvicera 2020. u Ukrajini dovoljno govori - navodi ovaj izvor.

Republika

Foto: Libertas/Printscreen

 

Šef "kavčana" ima jaku mrežu u podzemlju Balkana, ali i u Južnoj Americi, Nemačkoj, Belgiji, Holandiji.

- Tu nema podela po nacionalnom ključu. "Kavčani" imaju ispostave u Sloveniji, a jednom delu tog klana tamo se upravo sada sudi. U Zagrebu su često obavljali primopredaju novca od droge, a u Albaniji je njegov perač para koji je takođe nedavno uhapšen imao razgranat legalan posao. Ne može se reći da ih ne hapse, a za to on krivi baš "škaljarce", koji policijama više zemalja prodaju informacije. Isto to radi i on, nikad žešće - nastavlja obavešteni izvor.

Državljanina Crne Gore, Podgoričanina Branka P. (37), koji je pre nekoliko dana uhapšen u Kovinu, traži Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore zbog sumnje da je deo kriminalne grupe u kojoj su bili i Emil Tuzović i Stefan Đukić. Njih dvojica su u zatvoru u Ukrajini zbog pokušaja ubistva Zvicera u elitnom naselju u Kijevu.

Zvicer je tada teško ranjen, a glavu mu je sačuvala supruga Tamara, koji je, kad je čula pucnjavu, istrčala iz stana s pištoljem u ruci i zapucala ka napadačima. Oni su tada uspeli da pobegnu.

Kad je započelo suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Beogradu, isplivalo je da su Zvicer i njegova ekipa za taj pokušaj ubistva okrivili Milana Ljepoju. Zadatak da ga iz osvete likvidiraju dobili su, prema sudskim spisima, Belivuk i Miljković. Ljepoja je ubijen u kući smrti u Ritopeku.

Foto: youtube.com/printscreen/MUP/ilustracija

 

Višegodišnji najveći rival Zviceru i "kavčanima" Jovica Vukotić, šef "škaljarskog klana", ubijen je skoro pre godinu dana u Istanbulu. I iza ove likvidacije stoje "kavčani" u saradnji s turskom mafijom.

- On hoće potpuno da ugasi "škaljarski klan". Plan je da im zatvori biznis i likvidira sve koji donose odluke u tom kartelu. Spreman je samo da prihvati sitnije prebege kao svoje vojnike, ali oni prvo moraju da se dokažu prodajom informacija. Nekoliko takvih slučajeva već je otkrila crnogorska policija poslednjih meseci - zaključuje ovaj izvor.

Foto: Privatna arhiva

 

Krvavi obračun bez kraja

Prema procenama Globalne inicijative, rat "kavčana" i "škaljaraca", u kom je ubijeno šezdesetak ljudi, preživelo je 105 "škaljaraca" i 140 "kavčana". Stručnjaci smatraju da taj krvavi obračun neće prestati jer su, osim sukoba oko novca i droge, upletene i porodice, pa je na sceni i krvna osveta za ubijene.

UZ DROGU, I LAŽNA LIČNA KARTA

Da podsetimo, u zajedničkoj akciji beogradske policije i Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, u Kovinu su uhapšeni crnogorski državljani Branko P. (37), R. B. (47) i B. B. (35) zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

MUP je saopštio da je za Brankom P. raspisana međunarodna poternica zbog sumnje da je kao pripadnik crnogorske organizovane kriminalne grupe počinio teška krivična dela, a tereti se i za falsifikovanje isprave s obzirom na to da je kod njega policija prilikom hapšenja pronašla falsifikovanu ličnu kartu druge države.

Policija je prilikom pretresa kuće i stana u Kovinu, u kojima Branko P. neprijavljeno boravi, pronašla više od 20 kilograma marihuane, vagicu sa tragovima opojne droge, kao i oko 20.000 evra.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading