"ANDRIJA JE MOGAO DA POSTANE NOVI MUZIČKI VIRTUOZ!" Potresna ispovest profesorke klavira, nije mogla da zadrži suze i jecaj: Sad anđelima svira!

Autor:

Hronika

28.07.2023

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak je u sebi je nosio plemenitost i harizmu.

"ANDRIJA JE MOGAO DA POSTANE NOVI MUZIČKI VIRTUOZ!" Potresna ispovest profesorke klavira, nije mogla da zadrži suze i jecaj: Sad anđelima svira!

Foto: ST/Vladimir Lukić, Nikola Mutić

Andrija Čikić (14) tragično je izgubio život u krvavom masakru koji se dogodio 3. maja ove godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Dečak pun vedrine, radosti, perspektive, slovio je za jednog od najtalentovanijih učenika te osmoletke. O njemu je govorila i njegova profesorka klavira Ana Milošević Bugarinović.

- Andrija je u svakom slučaju bio vrlo poseban, imao je ogroman kapacitet i talenat, uvek je sanjao velike snove i tu je prekinut. Takvo jedno posebno dete ne mogu da zaboravim. Bio je borac za sve, trudio se da da maksimum u svemu što je radio, nije posustajao - rekla je kroz suze profesorka Milošević Bugarinović.

"Imao je veliku harizmu"

- Važno je da ga mi pamtimo, svi koji smo slušali njegovu muziku. Uvek je bio ozbiljan, sve je težio da uradi savršeno, da se prikaže kao najbolji, prikazivao je izuzetnu ozbiljnost u sviranju, imao je veliku harizmu u svom sviranju: Kako je sazrevao, njegovi zahtevi su postajali sve veći, tražio je sve bolje. Često smo se prepirali da li može da izvede ozbiljno delo i uspevao je da me ubedi. Uspevao je da svoju muziku približi ljudima. Radovao se svom i tuđem uspehu, sve ga je zanimalo, bio je vrlo kreativan, brzo je sazrevao, a imao je toliko emocije i ozbiljnosti - emotivno je pričala profesorka nastradalog dečaka.

Kaže da je Andrija voleo da istražuje i da je često pisao kompozicije.

- U sebi je nosio plemenitost i harizmu, mnogi ga čuju i čuće ga i dalje - rekla je ona.

Njegovi roditelji, dva meseca nakon pogibije, objavili su samo jedan u nizu njegovih radova za koje je dobio nagradu, a ono što je dečak iz svoje glave preneo na papir, slama srca.

Foto: Youtube

 

Potresna poruka roditelja

Suzana i Miloš, bolom slomljeni roditelji, ranije su na Fejsbuk profilu podelili emotivnu i bolnu vest, kojoj je, da drugačije nije odlučio Andrijin vršnjak koji je tog dana počinio zločin na Vračaru, trebalo da se raduju zajedno sa svojim sinom.

- U ovoj našoj tragediji i bolu koji nikada neće proći imamo potrebu da sa vama podelimo nešto lepo, a ipak toliko bolno da nam već slomljena srca dodatno cepa. Želimo da da vam pokažemo takmičarski rad našeg Andrije Čikića 7/2 kojim je na ovogodišnjem takmičenju "Essay 2022" u organizaciji KU Božidarac osvojio drugo mesto. Esej je pisan na temu "Novi početak" zadatu od strane organizatora. Tema je lepa, izazovna - naveo je, između ostalog, Miloš.

Da podsetimo, u jezivom zločinu koji je počinjen 3. maja ove godine trinaestogodišnjak je usmrtio deset osoba, od kojih devetoro učenika i školskog čuvara. Istraga je utvrdila da je dečak-ubica zločin do detalja planirao mesec dana, da je imao skice škole i spisak potencijalnih žrtava.

Trinaestogodišnji dečak-ubica nalazi se u izolaciji na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u Beogradu i do sada pokazivao ni trunku kajanja zbog svega što je učinio, a više puta je pitao kada će ga pustiti na slobodu.

Otac dečaka-ubice, poznati radiolog priveden je nakon masakra i njemu je na zahtev tužilaštva određen pritvor do 30 dana, koji je posle produžen

Inače, dečak-ubica potiče iz veoma ugledne porodice, otac mu je poznati radiolog, a majka naučni radnik, profesorka mikrobiologije. Protiv majke dečaka-ubice je pokrenut postupak zbog sumnje na zanemarivanje deteta. I ocu i majci dečaka-ubice je privremeno zabranjeno raspolaganje privatnom imovinom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (4)

Loading
Tanja

28.07.2023 09:13

Tuga,suza,suzu stize...

Saucesce svim porodicama

28.07.2023 11:48

Pokoj dusi malom andjelu, al pored ovog deteta, muskog, poginulo je jos 8 devojcica. O njima niko ni rec mesecima. Njihovi roditelji ne zale? Jesu li njihovi zivoti manje vredni? Pokoj im dusi svima, nadam se da su na boljem mestu.

Lena

28.07.2023 21:54

Zasto I dalje pisete o porodici monstruma kao o finim i normalnim ljudima? Kako vas nije sramota da napisete da neko potice iz ugledne porodice kada je uradio ovo sto je uradio? Ugledni ljudi ne vode svoju decu u streljanu, uce ih kako da pucaju i drze 1500 metaka u stanu.

Vredno i nevredno dete

30.07.2023 14:33

Jako me iritira insistiranje na tome da je neko od ove ubijene decice bilo talentovano za ovo i ono, buduci ovaj i onaj.. Kakve to veze ima? Ako dete nije imalo nikakav specijalan talenat i nije bilo buduci Betoven, je l' manje vredno pobogu?