VELJA NEVOLJA NAPAO ČUVARE DOK SU MU PRETRESALI ĆELIJU: Otkrivamo kako je vođa klana povređen u pritvoru

Autor:

Hronika

07.04.2023

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kad je straža ušla da obavi pretres, tražeći ilegalno unete telefone, Belivuk pokušao da ih spreči u tome.

VELJA NEVOLJA NAPAO ČUVARE DOK SU MU PRETRESALI ĆELIJU: Otkrivamo kako je vođa klana povređen u pritvoru

Foto: ST/N. PANČIĆ

Veljko Belivuk se ne smiruje iza rešetaka dok čeka transport u sudnicu. Sudski proces koji se vodi protiv njega, Marka Miljkovića i dvadesetak pripadnika njihovog klana ne odvija se onako kako bi želeli on i njegovi advokati, pa nervoza raste u zatvoru. Uprkos preporukama branilaca da bi trebalo da se korektno ponaša, on je izazvao incident u kom je povređen, saznaje nezvanično Republika.

Na ročištu u četvrtak sudija Specijalnog suda Vinka Beraha Nikićević to je i potvrdila. Ona je, poštujući proceduru, prvo upitala Belivuka da li se dobro oseća.

- Javili su mi da ste povredili rame, da li možete da nastavite ispitivanje svedoka - pitala je sudija, a on je rekao da je spreman.

U sudnici se potom niko nije bavio Belivukovom povredom, ali je, uz jezive opise zločina klana koje je izneo svedok-okrivljeni Bojan Hrvatin, i Belivukova povreda izazvala veliku pažnju okupljenih novinara i advokata oštećenih.

Izvor Republike nezvanično navodi da su zatvorski čuvari dobili informaciju da su u Belivukovu ćeliju uneti mobilni telefoni.

- Pojačana straža je ušla u ćeliju i odmah izazvala njegov revolt. Povikao je: "Šta, bre, tražite ovde...", a kada su čuvari počeli pretres, pokušao je da ih spreči. Oni su ga savladali, bacili na pod i smirili. U tom gušanju je povredio rame. Sve se brzo završilo, on se smirio, a telefoni nisu nađeni. Takve kontrole su ustaljene u svim zatvorima sveta, dakle sve se mora povremeno proveriti - objašnjava izvor.

U holu Specijalnog suda mogla se čuti i druga verzija. Belivukov advokat Nikola Jerković za Republiku kaže da se Velja Nevolja povredio prilikom vežbanja.

- Veljko Belivuk je psihofizički aktivan, a povredio se prilikom treninga. On se sportom bavi dugi niz godina, takoreći profesionalno, i svakodnevno ima treninge. Nisam siguran prilikom koje vežbe je došlo do povređivanja, ali nije ništa ozbiljno - kazao je Belivukov branilac.

On je dodao da je zatražio da Belivuka poseti kiropraktičar, ali da ne zna da li je to sudija dozvolio. Jerković je naveo da njegov branjenik nije hteo da se odloži ročište zbog problema s rukom.

"Neće vam ovo proći!"

Da je Belivuk sklon ispadima, potvrdio je i posle podizanja optužnice. Tada su mediji preneli da je u ćeliji vikao: "Neće vam ovo proći", razočaran što njegovo očekivanje da će biti pušten iz pritvora nije ispunjeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Sarkovracar

07.04.2023 21:18

Velja nevolja KONOBARCIC