KIKOTALI SU SE IZNAD MRTVOG GORANA MIHAJLOVIĆA: Svedok priča o svirepim vođama klana

Autor:

Hronika

07.04.2023

18:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela!

KIKOTALI SU SE IZNAD MRTVOG GORANA MIHAJLOVIĆA: Svedok priča o svirepim vođama klana

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Pred Specijalnim sudom u Beogradu danas se nastavlja suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića za sedam monstruoznih ubistava, trgovinu droge i oružja, otmice, silovanje...

Kako je planirano juče se nastavilo saslušanje Bojana Hrvatina, jednog od trojice svedoka-okrivljenih koji su sklopili sporazum o priznanju krivice sa Tužilaštvom i time dojučerašnjim prijateljima i saradnicima okrenuli leđa za kazne zatvora od 14, 15 i 18 godina. Hrvatin scedoči i danas.

Pošto je sudija pre dva ročišta prekinula ispitivanje Hrvatina od strane Veljka Belivuka, Belivuk je juče nastavio tamo gde je stao. Nakon njega svedoka je ispitivao Vlade Draganić, što se nastavlja i danas. Od okrivljenih samo se Nebojša Janković još javio da ima pitanja za svedoka Hrvatina.

Nikola Spasojević opisuje sve prostorije kuće u Ritopeku koja je prvenstveno korišćena za uzgoj marihuane, a posle za svirepa ubistva i mučenje.

- Veljko i Marko odlaze iz kuće, meni je Draganić dao pištolj i rekao ako mali nešto krene da ga ubijem. U toku noći sam ga pitao kako se zove, ali on je rekao da ne sme da mi kaže i da će ga ujutru pustiti. 

- Rekao mi je da je u tu situaciju dospeo jer su ga namestili drugovi, da se bavi skankom, da ima ćerkicu jednogodišnju i da je stara 20, 21 godinu. Pitao me je da se pomeri povremeno, a jednom je tražio da ode u toalet na malu nuždu i to sam rekao Bosketu. Onda smo ga podigli jer nije mogao nikako to da uradi sam, niti da stoji, a i glava mu je bila od nosa na gore oblepljena skroz trakom da nas ne bi video. Skinuo sma mu trenerku tamno sive boje superdraj brenda i gaće da piša i onda sma ga obukao. Nije hteo ni da jede ni da pije - ispričao je Spasojević koji je sa Draganićem, prema njegovom kazivanju na smenu čuvao Gorana Mihajlovića. 

- Draganić mi je pokazao skank u džaku i pričao o uzgoju, a rekao mi je da je kuća njegova- ističe svedok okrivjeni. Dalje priča kako su ujutru došli Veljko i Marko i rekli su mi da idem po kamion sa peskom da ga dovezem u Ritopek. Istakao je da je Goran Mihajlović bio živ kad sam otišao.

- Našao sam se sa Aresom, tj Milošem Budmirom koji mi je dao moj telefon koji mi je prethodnog danao uzeo kad je trebalo da idem u Ritopek - kaže Spale pa priča kako je išao kod Pančevačkog mosta na stovarište i kupio beli pesak. 

- Kad sam se vratio rekli su mi "Idi budi ovog momka". Ja sam mu rekao:" Ajde ustaj budi se", a oni su se kikotali jer je bio već mrtav - ispričao je kum Marka Miljkovića. On nadalje objašnjava kako su umotanog Mihajlovića stavili na kamion i preko njega džakove sa peskom i potom ga prevezli do Surduka.

- Rekli su mi da će mi njih dvojica Veljko i Marko biti pratnja u golfu, i ako vide policiju d a će se u nju zakucati da bih ja mogao da pobegnem. Išli su nekad ispred mene, nekad iza mene. Kad smo se približili Surduku otišli su ispred mene da bi otvorili kapiju da u rikverc uđem preko placa do kuće na kraju - ispričao je Spasojević.

Spasojević priča o ubistvu i spaljivanju Gorana Mihajlovića i kako je Veljko Belivuk napravio lomaču od guma i između njih sipao ćumur. 

- Ja sam sklonio džakove sa peskom da bi smo izneli MIhajlovića sa kamiona. Digli su ga kao da je na nogama i položili ga na lomaču. Veljko ga je polio benzinom i sve to. Zapalio je vatru, napravio se veliki dim i vatra  se rasplamsala. Jak vetar je duvao. Ljudi su na ulici zastajali jer su mislili da gori kuća. Moj zadatak je bio da sečem grane za vatru - kazao je Spasojević.

On svedoči kako je komšinica umalo postala još jedna žrtva klana Belivuka. 

 - Došla je i gospođa neka starija iz komšiluka da pita šta se dešava jer se zabrinula, a njih dvojica su posle pričali o tome. Znam da je Veljko rekao : "Da je prišla bliže morao bi i nju", a ja sam se na to zgranuo - svedoči Spale.

O jezivom spaljivanju čoveka na placu koji je inače vikendica bivše žene Radoja Živkovića, visoko pozicioniranog kavčanina, kum Marka Miljkovića priča kao o traumatičnom iskustvu. 

- Nisam imao kud, sklanjao sma se da ne gledam. Rekli su da su ostala pluća i srce i Veljko je rekao da je trebalo do ujutru da ostane da gori. Tu je bilo korito koje sam kupio i sipali smo vodu i Veljko je sa vilom uzeo ostatak tela nagorelog i stavio da se ohladi jer nije smeo da ga zakopa ili ostavi i baci tako. Isekao je sekirom na manje delove . Ostaci su stavljeni u džak za šut. Oni, Veljko i Marko  su tražili od mene da ih, ja mislim sa Veljkovim apratatom, slikam njih pored lomače i Gorana koji je goreo. Slikali su ga i tokom svih faza i slali slike drugima. Video sam da šalju Jankoviću Helu - svedoči treći svedok okrivljeni . I na dalje objašnjava kako su se otarasili svega što je moglo biti dokaz protiv ovog klana.

- Veljko je insistirao da džak stavim u kabinu na pod ispod suvozačevog mesta iako sam ja govorio da je bolje da ne bude u kabini - detaljno govori Spasojević koji prvi, odnosno najdetaljnije govori o Mihajlovićevom ubistvu u sudnici.

Prepričava kako su iseckali gume, kombinezone koje su nosili, kao i sve što su koristili u ubistvu , tako što su nešto spalil,i a drugo bacili sa litice na kraju imanja u Dunav. Džak sa usitnjenim delovima nagorelog tela Mihalovića su bacili sa Pupinovog mosta negde na sredini. 

- Veljko je uzeo džak i preskočio bankinu pa prosuo ostatke Mihajlovića  koje je iseckao u Dunav, a meni dao džak da ga uništim - rekao je Spasojević pre nego je sudija rekla da zapamti gde je stao pa da nastavi na narednom ročištu. 

Inače, Hrvatin je, posle Srđana Lalića, drugi svedok-okrivljeni koji na suđenju decenije iznosi monstruozne dokaze protiv beogradske folijale "kavačkog klana". I on je, do sada četiri dana, što kroz slobodno davanje iskaza, što kroz odgovore na postavljena pitanja svedočio o zločinima koje je ova grupa počinila širom regiona.

Lalić i Hrvatin posle njega, detaljno i doslovno su prema sopstvenom sećanju, govorili o ubistvima Gorana Veličkovića Goksija, Nikole Mitića, Gorana Mihajlovića, Aleksandra Gligorijevića Pukija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje. Ono što je šokiralo javnost je da su okrivljeni saradnici Tužilaštva za organizivani kriminal govorili o još najmanje 15 teških ubistava po Evropi, od kojih pripadnike ovog klana za nekoliko njih već terete crnogorski istražni organi. Svedoci-okrivljeni otkrili su da je Belivukov klan planirao atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića i izazovanje nemira i rušenje vlasti kada je državni vrh objavio obračun sa kriminalom.

Posle Bojana Hrvatina, bez sumnje ništa manje strašno iskustvo u kriminalnim radnjama klana, pred sudom i javnosti, izneće Nikola Spasojević, inače kum Marka Miljkovića. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading