BEOGRAĐANKA MAJA SUBAŠIĆ BESNA NA SUGRAĐANE: MIRNO SU GLEDALI DOK SE BORIM ZA ŽIVOT!

Autor:

Hronika

05.10.2020

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ni skoro nedelju dana pošto ju je migrant napao nadomak kućnog praga u centru Beograda Maja Subašić (36) ne može da veruje da je mogla da strada naočigled prolaznika koji su sve nemo gledali.

RepublikaFoto: instagram.com/printscreen
Maja Subašić

Ova hrabra devojka koja je, na sreću, ostala pribrana i uspela da spreči da bude pokradena i ozbiljnije povređena apeluje da bi migranti morali da budu bolje kontrolisani i da bi za svaki prestup trebalo da budu adekvatno kažnjeni. Maja je slučaj prijavila policiji.

IZNENADNI NAPAD

- Poslednjih pet godina moja Karađorđeva ulica je puna migranata i nimalo nije bezbedna jer oni prave haos. Na ulici su bez posla i snalaze se za život tako što otimaju i kradu. Pored njih se osećam kao da smo mi građani 12. reda, a oni svoj na svome. Hitno bi trebalo da ih sklone s ulice u prihvatne centre - rekla je za Srpski telegraf Subašićeva, ističući da nema ništa protiv tranzita i migranata u regulisanim uslovima.

Lažna prijava napada

Posle napada na ulici, Maja je podržala jednu sugrađanku koja je takođe na društvenim mrežama tvrdila da je napadnuta. Međutim, ispostavilo se da nije govorila istinu.

- Pre neki dan je, navodno, jedna devojka napadnuta u Zemunu. Pisala je na Fejsbuku da je davljena, onesvešćena i nakon toga smo svi krenuli to da šerujemo da bi pred lice pravde bio izveden i njen napadač. Posle toga ona je mene napala zašto sam podelila, a ispostavilo se da je lagala da je napadnuta - istakla je Subašićeva.

Tek sada Maja je smogla snage da ispriča i kako je izgledao sam napad na nju.

- Išla sam bezbrižno ulicom i počela da se penjem uz stepenice koje izlaze na most, gde me je čekala drugarica. Ispod mosta su sedeli neki momci na klupicama, prošla sam pored njih i krenula gore i usput završavala poruku drugarici da stižem. Krenula sam da vratim telefon u džep prsluka kada sam videla siluetu muškarca koji juriša nam mene odozgo. Uhvatio me za prsluk i bacio dole kako bi pokušao da dođe do telefona. Borila sam se iz petnih žila sa njim. Udarci su sevali, a momci na klupi su sedeli kao da se ništa ne dešava. Strašno - zaprepašćeno prepričava Maja.

RepublikaFoto: instagram.com/printscreen

ŠTA DA JE IZVADIO NOŽ

Migrant ju je odgurnuo u strahu kad je naišao jedan par i priskočio Maji u pomoć, a ona je gorko zaplakala i zadrhtala.

- Stvorili su se na stepenicama momak i trudna devojka i migrant me je odgurnuo kad su oni počeli da viču i pobegao je. Iskreno, tada nisam osećala strah, tek sam počela sve da preživljam po završetku napada. Zadrhtala sam jer sam počela da shvatam šta se desilo i da sam zapravo tu mogla i da ostanem na pločniku. Šta da je izvadio nož?! - sa zebnjom se pita Maja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading