"OSAM GODINA SE BORIMO SA TIM" Životna ispovest novog takmičara ELITE - oba deteta mu imaju AUTIZAM! (VIDEO)

Autor:

Zadruga

08.09.2023

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samir Ramović sa cimerima i publikom podelio svoju životnu borbu!

"OSAM GODINA SE BORIMO SA TIM" Životna ispovest novog takmičara ELITE - oba deteta mu imaju AUTIZAM! (VIDEO)

Foto: youtube.com/Zadruga Official

Samir Ramović

Voditeljka Ana Radulović je danas ponovo ušla u Belu kuću, kako bi novi takmičari ispričali svoje životne priče i tako publiku bolje upoznali sa svojim životima. Samir Ramović je dobio reč i ispričao svoju životnu priču, te otkrio da njegova dva deteta imaju autizam.

Republika

Foto: youtube.com/Zadruga Official

Samir Ramović

- Iz Podgorice sam, gde sam završio srednju školu, a fakultet sam završio u Beogradu. Bavim se pevanjem i imam dva divna deteta. Imam svoj restoran i sa drugom pravim kraft pivo. Imam pesmu sa Kikijem esendrićem. Želeo bih da ljudim skrenem pažnju na autizam, oboje dece mi ga imaju i sa tim se borimo već 8 godina - rekao je Samir.

Šta je tačno autizam

Autizam je razvojni poremećaj kojeg karakteriše zaostajanje u razvoju socijalnih veština, jezičkih veština, kao i različitih oblika ponašanja. Pun naziv ovog poremećaja je zapravo poremećaji iz spektra autizma. Bitno je naglasiti da je svako dete posebno i specifično, te se iste metode i simptomi ne mogu primeniti na svakom detetu s autizmom. Postoji poznat citat kojeg stručnjaci koji rade s decom s autizmom često ponavljaju: “Ukoliko ste upoznali jedno dete s autizmom, upoznali ste jedno dete s autizmom”.

Autizam se otkriva u ranom detinjstvu. Može se prepoznati već oko 18-og meseca uzrasta deteta — iako nekad i ranije, a najkasnije kada je dete uzrasta 3 godine — no najčešće se simptomi prepoznaju u periodu od 2. do 3. godine. Što se pre otkrije, veće su šanse da će dete kasnije u odraslom dobu bolje funkcionisati.

Autizam je stanje koje traje ceo život, nije bolest koja se može izlečiti, ali se može tretirati tj. može se dovesti na visok nivo životne funkcionalnosti i produktivnosti. Kako bi samo tretiranje bilo uspešnije, bitno je da se dijagnostikuje što pre — ukoliko primetite minimalne znake koji vam se čini da mogu biti deo autističnog spektra, najbolje je da odmah odvedete dete kod stručnjaka na procenu, prenosi sajt "sveoautizmu.com".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading