Nakon Marijinog APELA za pomoć, oglasio se UKC Niš: Evo šta kažu o Miljaninom stanju i potrebnim medikamentima!

Autor:

Zadruga

02.08.2022

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miljana Kulić nalazi se u Kliničkom centru Niš gde je imala hitnu operaciju zbog komplikacija nakon intervencije smanjenja želuca u Turskoj.

Nakon Marijinog APELA za pomoć, oglasio se UKC Niš: Evo šta kažu o Miljaninom stanju i potrebnim medikamentima!

Foto: ATA Images

Miljana Kulić

Ovim povodom juče je izdato zvanično saopštenje UKC Niš u kom je navedeno da se Miljana uspešno oporavlja, a potom su se iz ove ustanove oglasili i povodom navoda da su Miljani potrebni određeni medikamenti.

Naime, Miljanina majka Marija Kulić tokom jučerašnjeg dana izjavila je da "ne zna da li Klinički centar ima dovoljno krvi", a potom je navela da su Miljani hitno potrebni vitamini B12 i D3 iz inostranstva.

Foto: youtube.com/Zadruga Official, Instagram.com

Marija Kulić

 

- Juče su joj dali 2,5 litre krvi, ali ne znam da li će biti potrebno još i da li imaju dovoljno. Ono što nam je sada potrebno su vitamini američki B12 od 1000 mikrograma i D3 vitamin. Ali obavezano u kapima ili za infuziju. Najkvalitetniji su u Americi, ovde na našem tržištu su lošiji, a i iscrpljene su zalihe vitamina. To je ono što nam je hitno potrebno, pa ako može neko iz inostrantsva da se javi i pošalje - rekla je uznemirena Marija Kulić tokom jučerašnjeg dana za medije.

U saopštenu UKC Niš danas je navedeno da ova ustanova ima sve neophodne medikamente za lečenje Miljane Kulić.

Foto: Instagram.com

Miljana Kulić

 

- Pacijentkinja Miljana Кulić primljena je u Urgentni centar Univerzitetskog kliničkog centra Niš u subotu 30.07.2022., kao hitan slučaj zbog bolova u trbuhu. Sedam dana pre prijema u UКC Niš, pacijentkinja je operisana u turskoj bolnici, kada je zbog gojaznosti urađena operacija tzv. “skraćenje želudca“ (sleeve gastrectomia). Nakon prijema u UКC Niš, urađene su sve dijagnostičke procedure, koje su ukazivale na neophodnost hitne hiruške intervencije.

-  Istog dana, 30.07.2022., pacijentkinja je hitno operisana i tom prilikom ustanovljeno je krvarenje u trbuhu , uzrokovano povredom slezine. Urađena je operacija uklanjanja slezine. Pacijentkinja se uspešno oporavlja u Jedinici intezivne nege Кlinike za anesteziju i reanimaciju. Univerzitetski klinički centar Niš ima sve neophodne medikamente potrebne za lečenje pacijentkinje, a Zavod za transfuziju krvi Niš ima potrebne količine krvi koje se mere stotinama jedinica - piše u saopštenju na zvaničnom sajtu UKC Niša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
DIVNA

02.08.2022 13:12

BRATE KOJA DRAMA...