PRE SMRTI POZNATI GLUMAC SPASIO ŽENU I DETE: Predosetio je KRAJ, pre nesreće napravio POTEZ koji je sve RASPLAKAO!

Autor:

Zabava

08.12.2021

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milenko Zablaćanski je bio srpski glumac, režiser i scenarista a život je tragično izgubio 22. januara 2008. godine.

PRE SMRTI POZNATI GLUMAC SPASIO ŽENU I DETE: Predosetio je KRAJ, pre nesreće napravio POTEZ koji je sve RASPLAKAO!

Foto: RTS/printscreen

Milenko Zablaćanski je rođen na današnji dan pre tačno 66 godina, a javnost ga i dalje pamti po hit serijama "Bela lađa" i "Porodično blago".

Republika

Foto: prinscreen

Milenko Zablaćanski

 

Zablaćanski je bio u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 5. januara 2008. godine na magistralnom putu koji vodi iz Zlatibora ka Užicu, a život je izgubio nakon 17 dana teške borbe za život.

Milenko je vozio "opel vektru" i kretao se prema Užicu, a tragedija se dogodila kada je iz suprotnog smera naišao "mercedes", čiji je vozač izgubio kontrolu i proklizao i direktno je udario u glumčev auto.

Hitno je prebačen u najbližu bolnicu, a pošto je bio u teškom stanju nije se budio danima iz kome. Nakon toga prebacili su ga helikopterom na VMA u Beogradu kako bi nastavio lečenje, ali nažalost glumčevo srce ovo nije moglo da podnese. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu

Ono što je tužno jeste da je Milenko uoči nesreće bio sa suprugom Snežanom i sinom Nikolom u vikendici u naselju Gajevi nedaleko od Zlatibora. Odmor im se prekinuo par dana ranije zbog smrti Snežanine tetke, a zbog loših vremenskih uslova glumac je ženu i dete poslao autobusom. Zablaćanski nije ni slutio da će ovo biti poslednji put da vidi porodicu, ali i da im je ujedno spasio život.

Republika

Foto: prinscreen

Milenko Zablaćanski

 

- Bio je zaista poseban čovek zbog čega se svakog dana zahvaljujem Bogu što sam sa njim provela 20 godina života. Umeo je da nasmeje, vrati snagu. Bio je borac, vredan i odgovoran čovek. Tu smo negde slični. Zato se i trudim da zadržim snagu, jer znam da u suprotnom on to ne bi odobravao. On se ni bi predao. Borio bi se za decu. Kakav je on zapravo govore njegovi prijatelji koji su uz nas - rekla je ranije Snežana Vesković-Zablaćanski, a prenosi Alo.rs

Slavni glumac je iza sebe ostavio dva sina, Ivana i Nikolu, koji i dan danas ne mogu da veruju da im je otac tragično nastadao.

Republika

Foto: prinscreen

Ivan Zablaćanski

 

- Kada je Milenko poginuo, imao sam 18 godina i već želeo da upišem FDU. Tata i mama vodili su me često kao klinca u pozorište. Sećam se da sam voleo da sedim pored portirnice, u kolima iz "Briljantina". Eto, danas igram u toj predstavi... Verujem da sam od oca nasledio profesionalan odnos prema poslu. Nikad ne kasnim, uvek sam u "niskom startu" pred probu ili predstavu. Inače, tatu sam posebno voleo da gledam kao Džordžina u "Srećnim ljudima", na Terazijama u "Herojima" - rekao je Ivan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading