U TEŠKOM JE STANJU: Omiljena voditeljka Slađana Tomašević prolazi kroz GOLGOTU!

Autor: kurir.rs

Zabava

16.04.2020

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I tokom vanrednog stanja Slađana Tomašević svakoga dana ide na posao kako bi gledaocima RTS prezentovala informacije. Urednica „Beogradske hronike“ kaže da se pridržava svih propisanih mera i trudi da na malim ekranima deluje mirno i staloženo, mada je zabrinuta za druga koji se bori za život.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Slađana Tomašević

- Kada na sve ovo imate još i tu nesreću da vam se drug, koji je mlad, sportski tip i divan čovek, nađe na respiratoru i bori se za život, shvatite da život nije fer i da morate da budete disciplinovani! Zaista niko nije pošteđen i stvarno morate da uradite baš sve što je do vas. Tako štitite i sebe i druge - kaže ona.

Neprijatelj je sada nevidljiv zato je teško boriti se sa njim.

- Mislim da jeste! Dok se sve dešavalo samo u Vuhanu i delovalo nekako daleko i nestvarno, u „Beogradskoj hronici“ sam s gostima lekarima mnogo pričala o koroni. Svi su bili iskreni i govorili da je ovaj virus velika nepoznanica i da govore na osnovu iskustava svojih kolega iz Kine, ali da ima nedoumica. Priroda nam je pokazala da je čudo, da smo svi isti na planeti i da moramo da stanemo i poslušamo! Mi imamo sjajne lekare i medicinare, imam apsolutno poverenje u sve mere koje preduzimaju i zaista im se divim, oni su naši heroji! Pa zamislite kako izgleda kada smenu morate da provedete u onom zaštitnom odelu, borite se za život ljudi, a treba da mislite i na svoju porodicu ...

Ovo stanje utiče i na život, ali i na posao i sigurno nije isto raditi u ovim i uobičajenim uslovima.

- Utiče, naravno. Dnevni izveštaji, nove mere koje se uvode, izmene. Na sreću, „Beogradsku hroniku“ radi sjajna i dobro uigrana ekipa. Mi smo smernica i uputstvo građanima. Pozovu nas, mi lakše i brže dođemo do odgovora i rešavamo njihove dileme i probleme - rekla je voditeljka.

RepublikaFoto: youtube.com

Gledaoci koji prate njen rad često imaju kritike i sugestije.

- Sada me slabo sreću (smeh). Ali generalno su to divni ljudi koji imaju potrebu da popričaju, iznesu neki svoj problem, zamole da im se nešto pomogne, a dobronamerne kritike i sugestije, ako ih ima, rado prihvatam. Što se onih drugih tiče, samo mogu da kažem - niko nije savršen, pa ni ja, naravno! Obećavam, trudiću se da budem bolja, radim na sebi svakodnevno - otkrila je.

O novom izabraniku nije želela mnogo da govori.

- Složićete se, nije sada vreme da pričamo o tome. Kada sve ovo prođe, zovite da pričamo o tim lepim temama. Ali nije baš sve stalo - ljubav, porodica, proleće, sunce, prijateljstva, empatija, solidarnost... Sve ostalo može da sačeka - kaže voditeljka.

Svi imaju želje i ono što prvo planiraju da urade po završetku vanrednog stanja, a Tomaševićeva ima svoje planove.

- Sešću u kola i otići da vidim mamu i tatu, koji su otišli u Dragačevo nekoliko dana pre nego što je sve krenulo i trebalo je da se vrate za tri-ćetiri dana. Korona je promenila plan i sestra i ja smo se dogovorile s njima da ostanu tamo, da je tako najbolje, i za njih i za nas! Mi svi imamo radnu obavezu i najvažnije nam je da ih zaštitimo. Prošlo je više od mesec dana i zato se nadam i verujem - to će biti brzo! Sedeću u dvorištu, slušati ptice i tišinu i isključiću mobilni telefon - kaže na kraju Tomaševićeva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading