MALIŠANI ĆE POSKAKATI OD SREĆE! Nakon što je RHMZ najavio zahlađenje, poznato i gde će se danas ZABELETI - Ovo je najnovija prognoza vremena!

Autor: D.B.

Vesti

03.01.2024

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U pojedine delove Srbije, konačno će, nakon dužeg vremena padati sneg.

MALIŠANI ĆE POSKAKATI OD SREĆE! Nakon što je RHMZ najavio zahlađenje, poznato i gde će se danas ZABELETI - Ovo je najnovija prognoza vremena!

Foto: unsplesh.com

zimska jakna

Srbija će sutra ujutru biti obavijena kratkotrajnom maglom u kotlinama, dok se na severu zemlje očekuje prolazno naoblačenje praćeno kišom i lokalnim pljuskovima. Tokom dana, očekuje se brzo premeštanje ovih padavina ka jugu i jugoistoku zemlje, uz istovremeno razvedravanje sa severozapada.

Oblačno sa kišom i snegom

Današnje vreme u Srbiji karakteriše oblačnost, mestimična kiša slabog i umerenog intenziteta, dok se na Kopaoniku očekuje sneg. U Beogradu takođe dominira oblačno vreme, povremeno praćeno slabom kišom.

Temperature i vetrovi

Najniža temperatura tokom sutrašnjeg dana biće od 0 °C na jugu do 10 °C na severu Srbije, dok će najviša temperatura iznositi od 10 do 16 °C. Vetar se očekuje slab do umeren, sa jakim udarima na planinskim predelima južne i jugozapadne Srbije.

Prognoza za narednih sedam dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, u petak se očekuje suvo i relativno toplo vreme uz umereno naoblačenje. Subota će biti umereno oblačna i toplo, sa mogućom kratkotrajnom kišom na pojedinim mestima. U nedelju se prognozira oblačno vreme sa kišom i zahlađenjem, dok se uveče očekuje prelazak kiše u sneg, prvo na severu i zapadu Srbije, a zatim i u ostalim krajevima. Ponedeljak će biti oblačan, hladan i vetrovit, sa povremenim snegom i stvaranjem snežnog pokrivača.

Utorak i naredni dani

U utorak se očekuje prestanak padavina, dok će u Vojvodini doći do razvedravanja. Od srede, vreme će biti suvo, uz umerene i jake jutarnje mrazeve, dok će tokom dana biti pretežno sunčano, ali hladno.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading