DŽERUZALEM POST OBJAVIO PROROČANSTVA ZA 2024.! Nostradamus: Rat sa Kinom, veliki cunami i papina smrt!

Autor: B.K./M.J.

Vesti

27.11.2023

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džeruzalem post objavio proročanstva za 2024.

DŽERUZALEM POST OBJAVIO PROROČANSTVA ZA 2024.! Nostradamus: Rat sa Kinom, veliki cunami i papina smrt!

Foto: AP, Wikipedia

Mnogi su se proteklih godina i decenija pozivali na proročanstva čuvenog Nostradamusa. Nekad su pogađali, nekad baš i nisu, ali kada ih za sledeću godinu objavi renomirani izraelski dnevnik Džeruzalem post, onda ih, ako ništa drugo, makar treba pročitati. Pa ako i ne verujete, nikom ništa...

Republika prenosi tekst u kojem izraelski list citira (ili, bolje rečeno, tumači) predviđanja slavnog mislioca o onome što nas sve zajedno na planeti, neke manje, a neke više, čeka u narednoj godini...

ELIZABETA II

Kako navode Izraelci, poznati francuski filozof i (navodni) prorok otkrio je uznemirujuće stvari s kojima ćemo se suočiti naredne godine. Ali, za početak, podsećaju da neki tvrde da njegova proročanstva obuhvataju vekove, tačno predviđajući istorijske događaje, kao što su uspon Adolfa Hitlera i ubistvo američkog predsednika Džona F. Kenedija. Navodna tačnost se, kažu, odnosi i na predviđanje godine i starosti u kojoj će kraljica Elizabeta II umreti.

Analitičari i stručnjaci, piše Džeruzalem post, sada seciraju njegove spise da bi dešifrovali implikacije predviđanja za 2024, koja, ispostaviće se, uključuju moguću abdikaciju kralja Čarlsa III, veliki rat koji se nazire u Aziji, te poplave koje bi potencijalno mogle dovesti do velike gladi.

Republika

Foto: AP, Wikipedia, Profimedia

Kralj Čarls III

Centralno proročanstvo se vrti oko toga da će "kralj ostrva" biti "isteran", iako se ne pominje nikakva određena kraljevska figura. Spekulacije ukazuju na kralja Čarlsa, kao verovatnog kandidata za abdikaciju. Nostradamusove reči navode da će "kralj ostrva, koji je prošao kroz kontroverzni razvod, biti isteran silom i zamenjen onim koji neće imati žig kralja".

Poznati stručnjak Mario Reding, autor "Nostradamusovih proročanstava", sugeriše da bi kontinuirani napadi na kralja Čarlsa III i kraljicu Kamilu mogli dovesti do njegove ostavke.
Prorok takođe predviđa surovi cunami i "velike poplave", koje će opustošiti delove sveta, praćene razornom "velikom glađu". Nostradamus upozorava da će "zemlja postati sušnija i da će biti velikih poplava". Suština je da neki cunami, koji nas, ako je verovati tumačenjima Nostradamusa očekuje, može uticati na obradivo zemljište, donoseći veliku glad.

VELIKI OKEAN

Nostradamus, piše izraelski list, takođe predviđa nasilni međunarodni sukob 2024, sa zagonetnim proročanstvom koje kaže: "Crveni protivnik će prebledeti od straha, uplašivši veliki okean". Analitičari veruju da ovo može da aludira na eskalaciju sukoba u Aziji s Kinom, u koji bi bile uključene zemlje NATO, što bi potencijalno dovelo do nasilnog vojnog sukoba ili sveopšteg rata. To bi, po svemu sudeći, bio prevashodno sukob na moru.
U sledećem predviđanju Nostradamus je očekivao imenovanje novog pape. Predviđa se da će papa Franja, koji sledeće godine puni 88 godina, biti zamenjen. Nostradamus piše: "Sa smrću veoma starog pontifika biće izabran Rimljanin u zrelim godinama".

Republika

Foto: Shutterstock

Proročanstva Nostradamusa

Ko je bio Mišel de Nostradam

Mišel de Nostredam, poznatiji kao Nostradamus, bio je francuski astrolog, lekar i vidovnjak. Najpoznatiji je po svojoj knjizi "Zbirka proročanstava". Ova proročanstva navodno predviđaju buduće događaje, a knjiga je prvi put objavljena 1555.

Republika

Foto: Wikipedia

Nostradamus

Studirao je u Avinjonu, ali je bio primoran da napusti školu jer je univerzitet zatvoren zbog izbijanja kuge. Radio je kao apotekar i nadao se da će steći doktorat. Oženio se 1531, međutim, žena i deca umrli su tri godine kasnije, tokom još jednog izbijanja kuge. Borio se protiv kuge i pomogao drugim lekarima, a onda se ponovo oženio i dobio šestoro dece. Ubrzo je počeo da radi kao astrolog za razne bogate mecene. Katarina Mediči je bila jedna od njegovih najistaknutijih pristalica. Umro je 1566.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading