PRLJAVA IGRA! MILO MAFIJI: Vučić je kriv za poraz njega srušite

Autor:

Vesti

02.09.2020

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U svojoj jadikovki posle izbornog poraza DPS, Đukanović se ostrvio na predsednika Srbije, direktno ga targetirajući kao krivca za debakl i verovatni silazak s vlasti posle tri decenije. A taj silazak s vlasti neće označiti samo kraj jednog sistema, već će dovesti i do toga da mafijaški klanovi, pre svih "škaljarski" i "kavački", izgube sigurno utočište i poslove koji su im donosili na desetine i stotine miliona evra.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ/Tanjug/AP
Aleksandar Vučić/Milo Đukanović

Kako Srpski telegraf saznaje u bezbednosnim službama, upravo je tim klanovima Đukanović bukvalno prstom pokazao na Vučića kao krivca za svu štetu koja će im biti naneta, uz neskrivenu poruku da njemu treba da se osvete i učine sve da ga sruše.

RUŠI SE IMPERIJA

Crnogorski kriminalni klanovi, to nije nikakva tajna, godinama su u velikoj meri poslovali pod okriljem tamošnje vlasti. Sada će ostati bez političke zaštite, uz ogromne gubitke u poslovanju, švercu cigareta, narkotika...

Sagovornici našeg lista slažu se da je Đukanović praktično dao signal mafiji za osvetu i nacrtao metu Vučiću. Zato naše službe, ističu, moraju biti još obazrivije.

Šta je rekao Đukanović

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Đukanović je, podsetimo, u prvom intervju posle nedeljnih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori optužio Vučića za "jaku medijsko-političku agresiju Beograda" jer je, kako je kazao, "davao jaku podršku velikosrpskom nacionalizmu u Crnoj Gori, naročito od decembra, kad je usvojen Zakon o slobodi veroispovesti".

- Aktuelna politika Srbije i Vučić imaju problematične intencije. Prva je da žele da se mešaju u unutrašnju politiku drugih država, a druga je da pokušavaju da revitalizuju politiku velikosrpskog nacionalizma u regionu. Vučić se neodgovorno poigrava duhom iz boce - rekao je Đukanović.

Ovo je najskandalozniji intervju koji je neki šef države dao posle poraza na izborima i istovremeno vrlo opasan, poručuje bivši operativac DB Božidar Spasić. On dodaje da ovo predstavlja ozbiljnu pretnju po bezbednost predsednika Vučića.

- Đukanović ima opsesiju prema Vučiću, pomenuo ga je 20 puta. Nije se osvrnuo na svoje propuste, već je targetirao Vučića. Vrlo prljavo i opasno. Đukanovićev režim se vezuje za mafiju i kriminal, pripadnici crnogorskih klanova, "škaljarci" i "kavčani", međusobno se vijaju, svete i ubijaju po celoj planeti, njihovi brodovi švercuju cigare, robu i prevoze narkotike po svetu... I pošto gubi vlast, Milo se pred njima pravda upirući prstom u Vučića da je on kriv što će se urušiti njihova mafijaška imperija. Đukanović je praktično dao signal mafiji za osvetu, poručio im je: "Jurite Vučića, on je za sve kriv" - priča za Srpski telegraf Spasić.

 

Naš sagovornik ukazuje da kriminalcima svetskog kalibra, što pokazuje praksa, malo fali da reaguju

- Ovo je jako prljava igra političkog utopljenika Đukanovića i kruna sramnog neprijateljstva usmerena ka Vučiću i Srbiji. Opasan presedan, što zahteva visoku pažnju naših službi zbog bezbednosne opasnosti po srpskog predsednika. Možda bi trebalo uzeti u razmatranje zabranu ulaska Đukanoviću u Srbiju - navodi Spasić.

Šolakovi mediji brane Mila

Nimalo slučajno, prvi intervju nakon izbornog poraza Milo Đukanović dao je medijskoj grupaciji čiji je vlasnik "Junajted grupa" Dragana Šolaka. Tokom razgovora bilo je primetno kako je novinar Šolakove televizije u nekoliko navrata, na koju god da je temu Đukanović pričao, ovog navodio da govori o Vučiću. To je radio čestim upadicama i potpitanjima u kojima je pominjao Vučićevo ime.

Dragan Šolak, inače, u medijima je označen kao partner i saradnik lidera SSP Dragana Đilasa. Posebno je zanimljivo što Šolakovi mediji u Crnoj Gori brane Đukanovića, dok u Srbiji svakodnevno napadaju Aleksandra Vučića i vlast.

SPREGA JE JASNA

I lider Prave Crne Gore Marko Milačić, koji je u mnogo navrata govorio o sprezi države i mafije u Crnoj Gori, smatra da Đukanović na Vučića adresira odgovornost za to što se njegove kriminalne strukture raspadaju.

- Milo pokušava da se rastereti u tom kriminalnom miljeu, pa za to što će poslovi da im stanu upre prstom u Vučića. U pokušaju da sebe spase, Vučiću crta metu na čelu. Umesto toga, prvo što je trebalo da uradi jeste da ode u crkvu po oprost od boga i da se krsti - kaže za Srpski telegraf Milačić i podseća da je Đukanović isti metod koristio i za manje bitne stvari, za svaku grešku, optužujući Srbiju i Vučića.

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić takođe ističe da je Đukanović izjavama nacrtao metu na čelu predsedniku Srbije.

- Zato moram da mu kažem da u Crnoj Gori nije glasao Vučić niti bilo koji član njegove porodice, kao što nije nijedan građanin Srbije - poručio je Mandić.

U sutrašnjem broju Srpskog telegrafa pročitajte informacije kojih nema u drugim medijima

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 03. septembar

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Mara

02.09.2020 19:50

U Crnoj Gori nije glasao Vucic niti bilo ko iz Srbije, Milu su samo crnogorci rekli NE, i to je dovoljno!

Odgovori 12 0
Nikola

02.09.2020 19:56

Poslednjih godina u Crnoj Gori srpski narod je tretiran kao gradjani drugog reda.

Odgovori 12 0
Goca

02.09.2020 20:11

Djukanovic po ugledu na Djilasa za licne neuspehe i gluposti krivi predsednika Vucica. E, vala, presmesni su!

Maja

02.09.2020 20:37

Milu su sad svi krivi!!