Nadrilekar totalno poludeo: Šiptare nazvao božjim narodom, poljubio im zastavu, a onda su usledile brutalne reakcije!

Autor: D. SIMIĆ - I. ŽIGIĆ

Vesti

04.02.2019

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Može li luđe od Miroljuba Petrovića? Nadrilekar, samozvani alternativac u svim naukama sa medicine prešao je na istoriju.

RepublikaFoto: youtube.com/Miroljub Petrovic
Nadrilekar Miroljub Petrović

 Nakon što se našao u središtu skandala posle smrti Makedonca Slavče Petkova, koji se lečio Petrovićevim tinkturama, Miroljub je dodatno isprovocirao srpsku javnost i to poistovećujući Srbe sa Albancima.

Nadrilekar u snimku na Jutjubu govori kako su ova dva naroda bratska i podržava izjave Dritana Abazovića, predsednika crnogorskog pokreta Ujedinjena reformska akcija (URA), prema kojima je Skenderbeg bio pomiritelj na ovim prostorima.

 

 

- Koristim priliku da pozdravim svog dobrog brata iz Ulcinja Dritana Abazovića zbog izjave gde je Đurađa Kastriota Skenderbega nazvao velikim pomiriteljem na ovim prostorima - započeo je Petrović nebulozama.

BOŽJI NAROD

Zatim je istakao da je i on, kao i Skenderbeg, i Albanac i Srbin.

- Javno se hvalim time što sam Albanac, ali ne negiram svoje srpsko poreklo. Albanci su ilirsko pleme, a Iliri su dobili ime po čuvenom Iliriju, sinu jednog od 12 sinova Izrailjevih. Samo ime Ilirije, po kome su Iliri dobili ime, znači božji lavovi. Dakle, na prostorima Balkana žive potomci izabranog božjeg naroda - izjavio je nadrilekar. 

Reakcije

Marko Nicović, nekadašnji šef beogradske policije

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Marko Nicović

Zna se da je usluge vračara koristio Slobodan Milošević, i to na vrhuncu svoje moći, njegova supruga takođe, pa ne čudi da su tim putem pošli i Tadić, Nikolić... To je u svetu politike normalno, jer moć opija, a želja da se ona uvećava postaje ideja kojom se vode

Milica Đurđević, Zavetnici

Govoriti o bratstvu albanskog i srpskog naroda je u najmanju ruku sumanuto. Opasno je govoriti i o navodnom ilirskom poreklu Albanaca jer oni taj izmišljeni mit koriste kao opravdanje za stvaranje "velike Albanije". Zaista je neuskusno da neko po ovako osetljivim pitanjima nastupa cirkuzantski. Jedino ako su ga, osim medicine, Amerikanci učili i istoriju

Vanja Vukić, funkcioner SPS

Bolje da je postavio dijagnozu Ediju Rami, Hašimu Tačiju, Ramušu Haradinaju i drugima u svom stilu nego što besmislenim postupcima narušava ugled Srbije pokušavajući da skrene pažnju sa problema u koji je sam sebe doveo ne mareći za posledice. Neka pokuša to da objasni raseljenim Srbima, kao i Srbima koji žive na severu Kosova i Metohije i u enklavama na jugu

Aleksandar Đurđev, Srpska liga

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Aleksandar Đurđev

Ako se manastir Hilandar ogradio saopštenjem od njega i svojim saopštenjem rekao da je njegovo učenje pogrešno, srpskom narodu bi trebalo biti jasno da se radi o nečemu što nije dobro. Nikoga ne želim da osuđujem, ali bih poslušao ono što starešine i monasi Hilandara imaju da kažu na te teme

Miljan Damjanović, poslanik SRS

Petrović je šou-majstor i kao takav dobija izuzetno veliki publicitet. Mediji su oni koji nekoga ili forsiraju ili bacaju u zaborav. Ukoliko se predstavnici sedme sile i dalje budu bavili Miroljubom, takvih i sličnih izjava biće sve više. On zna kako i na koji način da bude u centru pažnje, pa je shodno tome i ovakva izjava otišla u etar

Miroslav Parović, Narodni slobodarski pokret

RepublikaFoto: Tanjug
Miroslav Parović

To da su Albanci najstariji narod je besmislica, plasirana odavno, sa ciljem da se izvrši pritisak na Srbe da ne idu ka Draču i Valoni. Ono što je pak neupitno je to da je Skenderbeg poreklom Srbin i shodno tome logičnije je da Albanci treba da gledaju ka nama kao uzorima i njihovom prozoru ka Evropi i razvijenoj civilizaciji. Ljudi poput Petrovića očito imaju krizu identiteta, ali to je već njihov privatni problem i sa njime ne bi smeli da daju materijal neprijatelju pošto ne sumnjam da će se naći oni Albanci koji će njegove tvrdnje uzeti za ozbiljno

On je svojim gledaocima poručio da svi žive kao braća, a zatim počeo da ljubi albansku zastavu postavljenu u njegovoj sobi.

- Kada vidite ovu zastavu, nemojte da mislite da je to neprijateljska zastava, bez obzira da li ste Srbin ili Albanac, poljubite je. Ja je ljubim kao zastavu Skenderbegovu, najvećeg junaka 15. veka - poručio je Petrović.

PETROVIĆ: Javno se hvalim time što sam Albanac, ali ne negiram svoje srpsko poreklo

BEZ VEZE S MOZGOM

Sagovornik Srpskog telegrafa, istoričar Dejan Ristić, kaže da su ovakvi navodi istorijski neutemeljeni, te da sa istorijom nemaju dodirnih tačaka.

- To što Miroljub Petrović priča na snimku ne samo da nema veze sa istorijom već nema veze ni sa zdravom pameću. S obzirom na to da smo ga razotkrili na polju zdravstva, očigledno je odlučio da se prebaci na istoriju, možda jednu od najinteresantnijih oblasti kod Srba. Apelujem na sve građane da vode računa o tome kome poklanjaju svoje poverenje i da ne veruju šarlatanima - poručuje Ristić.
Predsednik Srpske desnice Miša Vacić ističe da je albanski narod veštačka nacija.

- Postoje neka plemena koja su dovedena od Otomana na taj prostor. To su srpske srednjovekovne zemlje. Iskreno se nadam da je on to pomešao ili pogrešno protumačio. U stvari, verujem da je Petrović neshvaćen, jer zapravo kaže da su Albanci Srbi i da imaju najstariji gen, koji je naš, samo što se oni danas predstavljaju kao Albanci - kaže Vacić.

Ko je bio Skenderbeg

Istoričar Božidar Kljajević objašnjava za naš list poreklo Skenderbega, te navodi da ovaj albanski heroj nije bio nikakav pomiritelj na našim prostorima.

  • Skenderbeg je sigurno poreklom Srbin
  • Njegovi preci bili su Jovan, Nikola...
  • Vodio je borbu protiv Turaka, koji su ga poturčili, i posle izvesnog vremena vratili u Albaniju, ali je Skenderbeg ponovo primio pravoslavlje
  • Albanci su ga prisvojili kao svog heroja jer nisu imali koga drugog
  • Poreklo Albanaca nema veze sa Ilirima koji su se doselili iz oblasti Albane, koja se nalazi južno od Kaspijskog mora

Dodaje i da je orao ukraden i da je od Crnojevića grb, kao i da je ukraden glavni nacionalni heroj koji je danas kod Albanaca - Skenderbeg, koji je bio Srbin.

- Po prvi put albanska država nastaje 1913. voljom zapadnih sila, a ne njihovom izvornom borbom - zaključuje Vacić.

Čedi tri prsta i albanski orao isto

Čedomir Jovanović napravio je skandal u avgustu 2018. kada je gostujući u jednoj televizijskoj emisiji pokazao dvoglavog orla, koga Albanci doživljavaju kao svoj simbol, te rekao da je to isto kao naša tri prsta.

RepublikaFoto: Tanjug
Čedomir Jovanović

Skandalozno Jovanovićevo demonstriranje albanskog orla tamošnji mediji su dočekali sa oduševljenjem, te je dobio ogroman publicitet u albanskim medijima.

POLICIJA ČEŠLJA

Miroljub Petrović osnivač je i takozvanog centra za lečenje, zbog čega je Više javno tužilaštvo u Leskovcu ovaj slučaj ustupilo na nadležnost Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu.

- Ovo tužilaštvo je policijskoj upravi u Leskovcu podnelo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja radi dodatnih provera. Nakon preduzimanja svih potrebnih dokaznih radnji i izvršenih provera, tužilaštvo će doneti odluku - kažu za naš list iz leskovačkog tužilaštva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading