SULJA OPET LUDUJE: Sad mu krivi novinari

Autor: Tanjug

Vesti

06.11.2018

19:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lista "Samoopredjeljenje" saopštila je danas da u potpunosti stoji iza svega što je izjavio njen nosilac Sulejman Ugljanin, navodeći da pod terminom "srpska država Srbija" podrazumevaju paralelne bezbednosne i pravosudne strukture Srbije koje su odgovorne za "genocid i druge zločine na prostoru bivše Jugoslavije".

RepublikaFoto: Republika
Sulejman Ugljanin

Oni su u saopštenju uz koje su dostavili i transkript Ugljaninovog govora kazali da je on ukazao na tu opasnu pojavu u Srbiji, a što srpski mediji nisu u celosti preneli.

- Te iste strukture "srpske države Srbije" i danas su prisutne u sistemu Republike Srbije i umnogome kreiraju diskriminatorsku politiku prema Bošnjacima i Sandžaku i predstavljaju realnu opasnost za Bošnjake - navodi se u saopštenju.

U toj listi su istakli da su izlaskom na izbore po manjinskom izbornom zakonu pokazali svoj legalistički pristup u rešavanju nerešenih bošnjačkih pitanja, kao i što Bošnjaci, kroz političke stranke i Bošnjačko nacionalno veće, to rade poslednjih skoro 30 godina.

- Interes Bošnjaka Sandžaka je da "srpska država Srbija" iščezne, a da kroz ustavne reforme učestvujemo u izgradnji Republike Srbije, države svih njenih građana, zasnovane na vladavini prava u kojoj će Bošnjaci biti konstitutivni narod, a Sandžak autonomna pokrajina - saopštila je lista "Samoopredjeljenje".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading