Ovo niste znali o predsedniku Srbije: Vučić otkrio kakvo detinjstvo je imao!

Autor:

Vesti

03.11.2018

07:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nostalgija za prošlim vremenima, srpski mentalitet i izazovi današnjice bili su okosnica intervjua koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao Goranu Miliću u emisiji "Tada i sada" na televiziji Al Džazira Balkans.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić

Na pitanje novinara da prokomentariše podeljeno mišljenje u Srbiji o životu u komunizmu, predsednik Srbije je rekao da misli da svima nama na Balkanu, ne samo u Srbiji, nije lako ugoditi.

Srbi postanu zadovoljni tek kada prođe 30 godina i kada se sa nostalgijom sećaju svoje mladosti

- Kroz srpsku istoriju ne postoji nijedan period kojim su Srbi bili zadovoljni. Od vremena Karađorđa, Miloša, preko Milana i Aleksandra, do kralja Petra, Aleksandra, Tita i svih posle njih. Srbi nikada nisu bili zadovoljni. Srbi postanu zadovoljni tek kada prođe 30 godina i kada se sa nostalgijom sećaju svoje mladosti, nego što su objektivni kriterijumi - naglasio je Vučić.

Istakao je da je danas bolji standard nego pre 40 godina.

- Svet je napredovao i sve stvari su drugačije - izjavio je predsednik Srbije i podvukao da danas ljudi žive bolje.

- Sećam se, moj otac je radio u boljim firmama - Turistički savez Jugoslavije, Narodna banka Jugoslavije - velika plata u to vreme bila. Ali, kada smo uzeli prvo ladu, pa 128, mi smo bili srećni. Po ceo dan smo putovali do mora, bez obzira na to da li je to bio Umag ili Promina kod Makarske. I sada natrpate, kao pravi parajadz-turista, sve sendviče u posebne kofe, ali biste bili srećni i zadovoljni. Danas, ukoliko izgubite pola sata više i ako ne putujete u duplo skupljem, bržem i većem automobilu, bili biste nezadovoljni, psovali sve na svetu i svi drugi bi bili krivi zbog svega što se desilo - rekao je Vučić i podsetio koliko se promenio život, te da nismo imali ni pejdžere, mobilne telefone i da je svetska ekonomija napredovala.

Da li je taj napredak doneo i nove moralne norme, da li smo mi postali bolji, to je diskutabilno - kazao je Vučić u emisiji "Tada i sada" na televiziji Al Džazira Balkans, u kojoj je još govorio o mentalitetu, nostalgiji za prošlim vremenima i današnjici u Srbiji.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (55)

Loading
Vlado

03.11.2018 07:40

U potpunosti delim predsednikovo misljenje.

cica

03.11.2018 08:00

Koliko vidim kao i svi mi odprilike!

Goran

03.11.2018 08:07

Teško je objasniti današnjoj omladini kakav je gušt ići na more stopom,letovati pod šatorom a sve to protkano neobjašnjivim emocijama i sa đeparcem koji danas neki potroše za jedan izlazak.

Aco

03.11.2018 08:10

E, lepa su to vremena bila.