BRNABIĆ I HAN: Neophodno sačuvati stabilnost regiona!

Autor: Tanjug

Vesti

01.09.2018

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa evropskim komesarom za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesom Hanom o neophodnosti da se sačuva regionalna stabilnost, a složili su se i da se sva bilateralna pitanja sa susedima moraju rešavati dijalogom.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILIJEVIĆ
Johanes Han i Ana Brnabić

Istovremeno mora da se razvija ekonomska saradnja, kao zajednička osnova za napredak svih zemalja u regionu, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade za saradnju s medijima.

Kada je u pitanju dijalog sa Prištinom, komesar Han se osvrnuo na jučerašnji neformalni ministarski sastanak u Beču i ponovio da svaki dogovor mora da doprinese miru i stabilnosti Zapadnog Balkana. 

Brnabić je naglasila spremnost Beograda za nastavak dijaloga, ali i neophodnost formiranja Zajednice srpskih opština, kao neispunjene obaveze Prištine u okviru Briselskog sporazuma.

Han boravi u Srbiji povodom svečanog otvaranja Žeželjevog mosta u Novom Sadu, u čiju je izgradnju Evropska unija uložila više od 30 miliona evra.

Premijerka je zahvalila evropskom komesaru na finansijskoj pomoći uloženoj za obnovu mosta.

Takođe ga je obavestila o istraživanju Ministarstva za evropske integracije, prema kojem 55 posto građana Srbije podržava učlanjenje Srbije u Evropsku uniju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Jovana

01.09.2018 12:33

I Han vidi da Srbija cuva mir i stabilnost regiona.

Jelena

01.09.2018 13:20

Mi smo se oduvek zalagali za mir.

Fudbaler

01.09.2018 13:26

Han samo govori šta je neophodno neka nam neko pomogne da se formira ZSO.

MarkoSrbljin

01.09.2018 14:58

Srbija sve bliza EU, odlicna saradnja i sve bolji odnosi.