TEODOSIJE SE "KAMENOM BACIO" NA VUČIĆA

Autor: Tanjug

Vesti

28.07.2018

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska lista saopštila je danas da se njeni predstavnici nisu "bacili kamenom na vladiku Teodosija", nego da se on "bacio kamenom na Aleksandra Vučića", koji je, kako navode, i kao predsednik vlade, i kao predsednik države i lično više uradio za crkve i manastire na Kosovu i Metohiji i Eparhiju Raško-prizrensku nego bilo koji političar ili predstavnik Srba.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Teodosije u manastiru Gračanica

- Niti je vladika jednom pre nego što se bacio kamenom na Vučića, svojim nevešto prikrivenim napadima protiv politike sopstvene države, makar pokušao da sa nama o ovim pitanjima i iskušenjima za ceo narod razgovara - navodi SL u saopštenju.

Kažu da je njima sada potpuno jasno i sa kime, na žalost, jeste.

- Kao što nam je sada potpuno jasno i zašto ste prećutali šta smo sve, boreći se da zaustavimo izgradnju puta pored manastira Dečani, uradili - ističe SL u saopštenju.

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić, napisao je prethodno na svom Fejsbuk profilu da su predstavnici SL "potrčali da bace kamen na Vladiku Teodosija koji nosi krst sa svojim narodom".

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Igor Simić

On je izneo tvrdnju i da oni nisu pomogli Dečanima oko problema sa putem niti su se interesovali.

Poslanik SL Igor Simić reagovao je na ovaj komentar i napisao na društvenoj mreži da je Srpska lista insistirala kod svih međunarodnih predstavnika da se gradnja zaustavi, kao i kod nadležnih ministarstava, ali i javno osudila ove aktivnosti.

Inače u četvrtak je u manastiru Visoki Dečani boravilo nekoliko predstavnika ambasada u Prištini, kako bi se upoznali sa zabrinutošcu sveštenstva i problemima koje taj srpski manastir ima zbog gradnje puta Dečani - Plav.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Filip

28.07.2018 17:49

Zalosno je sto se vracamo u srednji vek gde se crkva mesa u politiku.

Djurica

28.07.2018 18:28

Crkva treba da gleda da sredjuje svoje dvoriste od raznih kamenjara .

Zoran

28.07.2018 18:32

To je nase i ostace tako, podrska i pomoc znaci nasim crkvama i manastirima koji nisu u dobrom polozaju.

Milutin

28.07.2018 18:33

Ako je neko pomagao SPC i manastire na KiM, to je bio predsednik Vučić, zato kritike vladike nisu na mestu.