FORMIRA SE RADNA GRUPA U VLADI PROTIV LAŽNIH VESTI?!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

17.06.2018

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska narodna partija saopštila je danas da će Vladi Srbije predložiti da oformi posebnu radnu grupu koja bi definisala mere odbrane za slučajeve plasiranja "lažnih vesti" i vođenja "specijalnog rata" protiv Srbije.

RepublikaFoto: wikimedia.org/Matija sa VMO
Vlada Srbije

- Naša zemlja se poslednjih nedelja nalazi na otvorenom udaru "lažnih vesti" (fake news) koje se plasiraju sa ciljem izazivanja tenzija, destabilizacije društva i urušavanja državnog poretka Republike Srbije - navela je Srpska narodna partija u saopštenju.

Ta stranka napominje da je termin "lažne vesti" već godinama unazad zastupljen u međunarodnoj zajednici i da sve više država u svetu, poput Velike Britanije, Francuske i Indije, planira donošenje zakona kojima bi plasiranje "lažnih vesti" bilo najoštrije sankcionisano.

U saopštenju podsećaju da je nedavno i Rusija bila meta "lažnih vesti", kada je u Ukrajini plasirana vest o lažiranoj smrti ruskog novinara Arkadija Babčenka u Kijevu. 


- Očigledno je da se Srbija, kao i Rusija, nalazi na udaru velikog broja inostranih bezbednosnih struktura koje su spremne da učine sve kako bi našu zemlju onemogućile da vodi čvrstu i odgovornu politiku zaštite našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta po pitanju Kosova - ocenila je SNP u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (48)

Loading
una

17.06.2018 11:39

Na sve nacine pokusavaju da sruse vlast.

Ana

17.06.2018 11:44

I treba, ovo je prevazislo sve mere.

peconi

17.06.2018 11:49

Niz dezinformacija u prethodnom periodu svakako nije prijao gradjanima!

Simonida

17.06.2018 11:58

Napokon da se preduzme nesto protiv lazi i dezinformacija koje samo nanose stetu drzavi i drustvu.