SVI IZBORI ZAJEDNO BIĆE ODRŽANI 2. JUNA! Brnabić: To će zahtevati izmene i dopune zakona

Autor:

Vesti

18.04.2024

12:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić obraća se javnosti!

SVI IZBORI ZAJEDNO BIĆE ODRŽANI 2. JUNA! Brnabić: To će zahtevati izmene i dopune zakona

Foto: Tanjug live/printscreen

Ana Brnabić je na samom početku svog govora istakla da je, nakon 17 dana intenzivnih razgovora sa svim poslaničkim grupama i iscrpljivanja svih mogućnosti dijaloga, donela odluku da prihvati zahtev opozicije koja se okupila oko Srbije protiv nasilja.

- Donela sam odluku u konsultacijama sa predsednikom Srbije. To znači da ćemo sve izbore raspisati zajedno sa beogradskim izborima, i biće održani 2. juna. To će zahtevati izmene i dopune zakona. Očekujem da te predloge potpiše najveći broj poslanika do sada, da sa tim predlogom idemo zajedno i pokažemo jedinstvo - rekla je ona.

Ana Brnabić je dodala da se nada da će u subotu biti usvojene ove izmene zakona, i da će u nedelju biti raspisani izbori.

- U konsultacijama sa predsednikom Vučićem, bilo je potpuno jasno iz njegovih reči da je u ovom trenutku za zemlju najvažnija stabilnost. Razgovori su bili lekoviti, i hvala svima koji su učestvovali u njima - istakla je predsednica Skupštine.

Kaže da će biti mnogo onih koji će likovati i tvrditi da su pobedili, i rekla je da je ovo pobeda svih onih koji su pokazali ozbiljnost.

- To će nam omogućiti da se bavimo stvarima koje su od nacionalnog interesa. Ja želim da se zahvalim svima koji su učestvovali u razgovorima. Na momente su bili teški, ali pokazali smo ozbiljnost i da možemo da radimo zajedno. Ja sada očekujem najveću moguću podršku poslanika vlasti i opozicije da zajedno podnesemo izmene i dopune zakona, i da glasamo o tome - rekla je Brnabić.

- 17 dana sam se trudila da pričamo o različitim opcijama. Ja ne mislim da je ovo najbolja opcija, mislim da je mnogo bolja opcija bila ona koju smo mi predložili. Da Beograd bude kada mu je vreme, a da svi ostali izbori budu u drugom dogovorenom terminu. Ali nije postojala volja da se to uopšte razmatra. Davala sam sve od sebe, imali smo rok do 18. aprila - podseća ona.

Predsednica Skupštine je naglasila da je sporazum mogao biti postignut i ranije da je opozicija pokazala veću fleksibilnost i bila spremna da sasluša stavove vladajuće većine.

- Ali oni o tome predlogu nisu hteli da razgovaraju. Protiv Ustava je da ja prekinem svake izborne radnje, tako da je ovo bio jedini način da postignemo dogovor. Imamo dosta teških vesti ovih dana, ali danas je dobar dan za politiku i demokratiju u Srbiji - ističe Ana Brnabić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading